+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

In Nederland hebben we de keuze om zonnepanelen op ons dak te leggen. Daarmee wordt uw huishouden minder afhankelijk van een energieleverancier voor elektriciteit. Zeker nu de gasprijzen tot ongekende hoogte zijn gestegen en de vraag is of we binnenkort wel voldoende gas hebben om aan onze energiebehoefte te voldoen.

Maar stel dat uw keuze zich op dit moment beperkt tot welke bezittingen u inpakt om te vluchten? Of dat u moet besluiten waar u heengaat en hoe? Alles om aan een vreselijke oorlog te ontkomen.

De keuzes die we in Nederland maken vallen in het niet bij de beslissingen die miljoenen Oekraïners maken of gemaakt hebben om het vege lijf te redden.

Het team van Ecotec Solar volgt met afschuw en ongeloof het nieuws over de aanvallen van Rusland op Oekraïne. We zaten maandag 7 maart aan de radio en tv gekluisterd om de inzameling te volgen voor Giro 555. En we besloten om mee te doen. Niet alleen op maandag 7 maart, maar de hele maand!

De reacties van onze mensen vonden we inspirerend. Wat hen drijft delen we graag met u:

 

Ik vind het mooi om te zien hoe een heel land in actie komt in zo’n noodsituatie met individuele acties met een gezamenlijk doel. Het laat zien waarin een klein land groot kan zijn. Ons initiatief sluit daarbij aan. Ik ben er trots op om voor een bedrijf te werken dat hiermee zijn maatschappelijke betrokkenheid toont.

Andere mooie voorbeelden vind ik de donatie van € 70.000,- van de Efteling, omdat zij 70 jaar bestaan. Maar ook het verkopen van armbandjes door kinderen en het ophalen van statiegeld. Iedereen doet mee!
Anita

Ik volg de ontwikkelingen op de voet en probeer ze van alle kanten te bekijken. Uit interesse, maar ook uit bezorgdheid. Ook de bevolking van Rusland is slachtoffer. Wat Poetin doet is onwerkelijk en onverklaarbaar. Het maakt me voor het eerst duidelijk hoe snel een oorlog er kan zijn. Zomaar.

De Ecotec actie laat zien dat we een bedrijf met een hart zijn. Alle initiatieven die iedereen neemt vind ik mooi om te horen. Dan merk je dat we niet zo zelfzuchtig zijn als we denken. Ik doneer privé 25,- euro van ieder verkochte installatie door mij deze week.
Erik

Ik stond op met radio 555 en het ging de hele dag door op kantoor. ’s Avonds keek ik naar de tv.

Triest om weer te zien dat, zoals bij elk gewapend conflict, burgers altijd de slachtoffers zijn. Anno 2022 is oorlog toch echt achterhaald en zouden alle conflicten aan de onderhandelingstafel moeten worden opgelost. De geschiedenis leert dat oorlog alleen maar verliezers kent!

We kunnen deze mensen kunnen we toch niet in de kou laten staan? Een goed voorbeeld van mijn werkgever en eigenlijk zouden alle bedrijven steun moeten geven. Het maakt niet uit hoe; alle beetjes helpen. Mooi dat ook jonge kinderen langs de deuren gaan om statiegeldflessen op te halen en zo ook doneren.
Jan

Op kantoor hebben we de hele dag radio 555 geluisterd tijdens het werk om de laatste ontwikkelingen te volgen. Ook hebben wij thuis de televisie-uitzending gevolgd. Uiteraard maak ik me zorgen over hoe dit zich gaat ontwikkelen, omdat het wel heel dichtbij komt. Oorlog is toch niet meer van deze tijd? Er vallen onnodig onschuldige slachtoffers, gezinnen worden uiteen gerukt. Dit moet stoppen!

Persoonlijk vind ik het heel goed dat er een landelijke actie is opgezet, omdat we elkaar in tijden van oorlog moeten helpen waar we kunnen. Dat uiteindelijk iedereen zijn steentje kan bijdragen (hoe klein deze misschien ook is) is in deze uitzending ook gebleken. We zijn als Nederland heel erg betrokken en hebben de actie massaal gesteund.

Fijn dat we als bedrijf voor elk gelegd zonnepaneel een donatie kunnen doen en op deze manier een bijdrage kunnen leveren.
Esther

Onderweg naar klanten heb ik in de auto geluisterd naar radio 555 om te horen hoe heel Nederland in actie komt voor Oekraïne die in oorlog beland zijn met Rusland. Ik vind het onwerkelijk dat onschuldige mensen en kinderen alles moeten achterlaten en vluchten naar onbekende bestemming. Ik maak me met mijn gezinsuitbreiding op komst serieus zorgen over onze toekomst en de toekomst van onze kinderen.

Ik vind het fantastisch dat een klein land als Nederland in actie komt in zo’n noodsituatie met individuele acties voor een gezamenlijk doel. Het is geweldig dat ons bedrijf ook grote betrokkenheid toont. Het maakt me trots om bij Ecotec te werken.

Eigenlijk is iedere actie fantastisch! De kinderen langs de deur, bedrijven die acties opzetten, de vrachtwagenchauffeur die zich beschikbaar stelt voor transport van goederen. Aan allen chapeau voor de geweldige initiatieven!
Lex

’s Ochtends op weg naar het werk zette ik de radio aan en ik heb de hele dag geluisterd. Ook in de avond volgde ik de inzamelingsactie op de tv. Bizar dat dit soort oorlogen nog voorkomen in deze tijden. We staan stil bij de situatie die nu speelt in Oekraïne en doen zoveel mogelijk wat we kunnen op afstand.

Goed dat we met z’n allen een bijdrage leveren. Top dat Ecotec meedoet en haar steentje bijdraagt om de mensen in Oekraïne te helpen in deze moeilijke tijden.
Brandon

Onderweg naar onze klantmontages hebben wij in de auto zeker radio 555 geluisterd en het avondprogramma keek ik ook om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. Tijdens onze installatiewerkzaamheden op dak en in de meterkast is radio luisteren vrijwel onmogelijk.

Deze Poetin actie is echt heel onwerkelijk. Ik was tot voor kort van mening dat de wereldbeschaving dusdanig is toegenomen, dat een oorlog als deze in het verleden lag, maar helaas is de werkelijkheid anders. Ik vind het heel verontrustend dat de Oekraïners alles moeten achterlaten en vluchten voor hun leven.

Nederland is samen sterk met de actie voor Oekraïne. Dit zijn zeker de momenten dat ik trots ben Nederlander te zijn. Een klein landje dat een geweldig gezamenlijk doel opzet en erin geslaagd is een fraai resultaat neer te zetten. Ik vind de Ecotec actie natuurlijk fantastisch. Ik ben trots en vind het fijn een deel van deze panelen zelf te mogen leggen.
Mike

Onze actie voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

De actie van Ecotec willen we graag koppelen aan onze eigen activiteiten. We willen onze medewerkers bedanken voor hun betrokkenheid en onze klanten betrekken bij onze actie. Van elk gelegd zonnepaneel dat in de maand maart 2022 op een dak gelegd wordt, gaat € 5,55 naar Giro 555. Onze planners en monteurs gaan extra hard hun best om de orders die we in portefeuille hebben zo snel mogelijk te leggen, zodat de donatie zo hoog mogelijk wordt.

Het doel is duidelijk. Er is dringend behoefte aan onderdak voor alle vluchtelingen en voedsel, medische zorg en schoon drinkwater voor mensen die in hun vaderland blijven. Daar is geld voor nodig. Veel geld.

Daarnaast willen we zo veel mogelijk mensen én organisaties inspireren om ook in actie te komen. Niet alleen op maandag 7 maart of deze week, maar voor de langere termijn.

Wat is uw favoriete actie? Laten we elkaar inspireren. Deel uw favoriete actie op social media om de aandacht voor nood zo lang mogelijk vast te houden!

Dank u wel!