+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van zonnepanelen? Dan wilt u vast weten op wat voor investering u moet rekenen. Misschien hebt u ‘kosten zonnepanelen’ ingetypt bij Google zoals veel mensen doen en bent u zo bij ons blogartikel terechtgekomen.

Als indicatie geven we u een voorbeeld van een eengezinswoning. We gaan uit van standaard panelen die we aaneensluitend op één dakvlak leggen. Er is geen dakkapel en schaduw van bomen of een schoorsteen belemmert de zoninval niet. Bij een dergelijke opdracht voor een installatie die zonne-energie omzet in bruikbare elektriciteit leggen we 10 panelen op het dak van onze klant. Ze wekken in totaal 3.150 KWh op en de installatie, inclusief omvormer, bekabeling, onderconstructie en monteren, kost € 4.215,-, inclusief btw*.

Toch vinden we bij Ecotec dat prijzen noemen eigenlijk niet voldoet aan uw verwachting. Wij vinden onszelf namelijk niet standaard en onze ervaring is dat standaard ook niet voldoet aan individuele wensen. Uw wensen zijn juist onze drijfveer om maatwerk te leveren.

Waar wij vooral sterk in zijn is het leveren van zonnepanelen van Duitse kwaliteit die technologisch hoogwaardiger zijn dan van een gemiddelde concurrent. Het rendement van deze panelen levert tot wel 17% meer op dan een standaard paneel. Dit levert u op de lange termijn een grotere besparing aan energiekosten. Mogen we dat even uitleggen?

Betere zonnepanelen voor een lagere prijs

Vergelijkbaar met de eerste elektrische auto die voor de meeste mensen in het begin onbetaalbaar was, zo gold dat ook voor de eerste zonnepanelen. Ze werden maar mondjesmaat geproduceerd en de kosten om de enkele stuks te maken waren torenhoog. De energieprijs voor groene stroom was voor velen onbetaalbaar, terwijl elektriciteit uit fossiele brandstoffen of kernenergie goedkoop was.

Inmiddels zijn we een decennium verder. Zonnepanelen hebben diverse ontwikkelingen doorgemaakt en de productiekosten zijn enorm gedaald, dankzij nieuwe technieken en ook door de toenemende vraag. We bevinden ons nu al over het kantelpunt, waarbij de prijs voor groene energie onder die van netstroom gedaald is.

Financieren

Het enige verschil is dat u voor grijze stroom niet hoeft te investeren in een installatie. U gebruikt de bestaande fabriek van uw energieleverancier en betaalt daar een aanzienlijke prijs voor. Kiezen voor groene stroom betekent dat u spaargeld inlegt of u een energiebespaarlening aangaat.

Meer informatie over de financieringsmogelijkheden van zonnepanelen vindt u hier {LINK naar blog Zonnepanelen kosten}.

Gratis stroom in de toekomst

Nu investeren betekent later profiteren van ‘gratis’ stroom. Het werkt ongeveer zo.

U betaalt uw installateur van zonnepanelen een bedrag van € 4.215,- voor de installatie. Op uw offerte staat precies wanneer uw zonnepanelen zoveel stroom hebben opgewekt dat u de kosten hebt terugverdiend. Gemiddeld is dat tussen de 5,5 – 6,5 jaar. Na die periode gaan uw zonnepanelen u elektriciteit leveren waar u niets meer voor hoeft te betalen. De panelen en de installatie doen hun werk.

De garantie op het vermogen staat momenteel op 25 jaar. De verwachting is dat de nieuwste generatie zonnepanelen veel langer mee zullen gaan. Misschien wel 35 tot 40 jaar. Dat betekent dat u gemiddeld wel 30 jaar lang plezier heeft van gratis stroom in de toekomst.

Nu krijgt u geen rente meer bij de bank op spaargeld. Investeer het in zonnepanelen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Persoonlijk aanbod

We komen even terug op de kosten voor zonnepanelen voor uw situatie. We raden u aan een bedrijf te vragen om een persoonlijk aanbod. Het is namelijk belangrijk goed te kijken naar hoe uw pand staat ten opzichte van de zon, of er geen (schaduw) obstakels zijn en waar de omvormer geplaatst kan worden. Daarnaast vinden we dat een installatie alleen aan uw verwachting kan voldoen als we goed in kaart brengen wat uw wensen zijn.

Ecotec Solar komt graag bij u langs voor een adviesgesprek. Bel gerust voor een afspraak.

Meer weten?

Heeft u vragen over de kosten voor zonnepanelen in uw specifieke situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

* U kunt de btw (21%) binnen 6 maanden na de factuurdatum terugvragen bij de Belastingdienst. Meer weten? Ontdek het in onze blog ‘Btw teruggave zonnepanelen. Zo werkt het’.