+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

De monteurs rijden bij u weg. U bent de trotse eigenaar van een prachtige installatie zonnepanelen op uw dak. Uw investering gaat u groene energie leveren en op termijn zal het u geld besparen. Onderzoek wijst uit dat de waarde van uw huis stijgt. Maar heeft u ook stilgestaan bij de verzekering voor uw aanwinst?

Opstalverzekering of inboedelverzekering

Hoe uw installatie verzekerd wordt, hangt voor verzekeringsmaatschappijen af van de manier waarop de zonnepanelen zijn gemonteerd. Zijn de panelen bijvoorbeeld aan uw dak bevestigd (dat wordt aard- en nagelvast genoemd), dan ziet de verzekeringsmaatschappij ze als onderdeel van het huis. In dat geval valt de installatie onder de opstalverzekering. Staat uw installatie op een plat dak, dan zien sommige maatschappijen dat als inboedel en gelden andere voorwaarden.

Koop- of huurwoning

Bij zonnepanelen op een koopwoning, sluit de eigenaar een opstal- en inboedelverzekering af. De zonnepanelen worden in de bestaande polis meegenomen.

Bij huurwoningen werkt dat anders. Tot nu toe worden huurwoningen nog maar mondjesmaat van zonnepanelen voorzien. Dat heeft te maken met het eigenaarschap. De eigenaar van de woning sluit een opstalverzekering af. De huurder zorgt voor een verzekering van zijn eigen inboedel.

Wanneer de zonnepanelen vast aan het huis gemonteerd worden, dan vallen ze bij sommige verzekeringsmaatschappijen onder de opstalverzekering. Zijn ze los van het huis, dan vallen ze mogelijk onder de inboedelverzekering. Vraag uw verhuurder toestemming om zonnepanelen op het dak van uw huurwoning of huurpand te plaatsen. Bepaal samen hoe de installatie gemonteerd en vervolgens verzekerd wordt.

Meldt de installatie bij uw verzekering

Bij sommige verzekeringspolissen zijn zonnepanelen automatisch inbegrepen. U bent dan niet verplicht om uw installatie apart aan te melden. Toch adviseert Ecotec Solar altijd even contact op te nemen met uw verzekeraar of verzekeringsagent. Door uw investering verhoogt u de herbouwwaarde van het huis. Bovendien kunt u navragen of u bij een calamiteit kunt rekenen op een uitkering van het schadebedrag of dat uw verzekeringsmaatschappij het herstel regelt. Zeker weten geeft u een gerust gevoel.

Opbrengstverzekering

Nu we het toch over verzekeringen hebben, wist u dat Ecotec Solar voor u ook een verzekering afsluit voor de opbrengst als u bij ons zonnepanelen aanschaft?

Bij de offerte berekenen we de energie-opbrengst die uw zonnepanelen gaan leveren. Als de installatie eenmaal is gemonteerd, monitoren we de prestaties. Als de panelen minder energie opwekken dan we berekenen, dan betalen we u het verschil terug. Geeft dat geen verzekerd gevoel?

Wilt u meer weten over onze opbrengstgarantie? Bekijk onze pagina ‘Garantie’ of neem contact met ons op.