Veelgestelde vragen over installatie

Waarom levert Ecotec Solar vooral zonnepanelen aan bedrijven of particulieren met een koopwoning?

Ecotect Solar levert vooral zonnepanelen aan particulieren met een koopwoning, omdat die eigenaar zijn van het pand waarin zijn wonen. Alleen een eigenaar van het pand is namelijk gerechtigd om het koopcontract te ondertekenen. Heeft u een huurwoning en wilt u graag zonnepanelen op uw dak, neem dan eerst contact op met uw woningcorporatie.

Voor bedrijven gelden andere vereisten. Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers.

Waaruit bestaat een installatie van zonnepanelen?

Een installatie van zonnepanelen is altijd maatwerk, omdat elke situatie verschillend is en daardoor een andere oplossing vereist. Dat ligt onder andere aan de locatie, bouw en constructie van uw pand, de wettelijke eisen en uw wensen. De volgende onderdelen vormen de vaste componenten van uw zonnepaneel-installatie:

  • zonnepanelen; verschillende types met elk een specifiek vermogen.
  • omvormer; dit apparaat transformeert de gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen in wisselstroom die het elektriciteitsnet op kan.
  • bekabeling
  • ondercontructie; de zonnepanelen worden gemonteerd op een dakconstructie bestaande uit dakhaken en een aluminium rail bij hellende daken of een frame bij platte daken.
  • app; om uw opbrengst te monitoren installeert u een app op uw laptop, tablet of smartphone.

In sommige situaties is uw huidige energiemeter nog niet geschikt om opgewekte zonne-energie terug te leveren. Mocht dat bij u het geval zijn, dan krijgt u kosteloos een slimme meter aangeboden.

Hoe bepalen jullie het ontwerp van de zonnepanelen op mijn dak?

Bij het ontwerp van de zonnepanelen houden we niet alleen rekening met de technische aspecten, zoals de hoeveelheid panelen, dakhelling en constructie van de ondergrond. Uiteraard hebben we oog voor de uitstraling van uw pand en de configuratie. We leveren ook panelen uitgevoerd in afwijkende maten en/of schuine zijden om de daklijnen te kunnen volgen. Zo proberen we altijd een symmetrisch ontwerp te realiseren en denken we met u mee in een realistische verhouding tussen opbrengst en schoonheid.

Wat als er geen zonnepanelen op mijn dak kunnen wegens afmeting of constructie? Of als ik wel zonnepanelen wil, maar niet op mijn dak?

In sommige gevallen is een constructie met zonnepanelen op uw dak niet mogelijk. Bijvoorbeeld, omdat de dakconstructie het niet toelaat of de ligging van uw pand niet gunstig ligt ten opzichte van de zon. Een constructie op uw schuur of een PV-veld (veldopstelling van zonnepanelen) kan in dat geval uitkomst bieden. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers. We helpen u graag.

Waarom adviseren jullie een wifi-versterker voor de omvormer?

Bij de installatie van zonnepanelen hoort ook een omvormer. Deze wordt in de meeste huizen op zolder geplaatst. Naast het omvormen van de geleverde energie in wisselstroom, heeft deze omvormer ook de functie van meten en communiceren. De installatie meet het rendement (technische opbrengst) en geeft deze data door aan Zonnegarant die de prestatie van uw systeem 24/7 bewaakt. De communicatie loopt (evenals uw app voor het monitoren van uw systeem) via internet. Het wifi-signaal op zolder moet hiervoor sterk genoeg zijn. Daarom adviseren wij u om een wifi-versterker te installeren.

Hoe kan ik de opbrengst monitoren?

Om uw rendement 24/7 te volgen op uw tablet of smartphone, installeert u de app via App Store of Play Store. Na de installatie ontvangt u van ons de persoonlijke inloggegevens van de fabrikant. 5 werkdagen na de aanmelding kunt u uw data inzien. Uiteraard ontvangt u hier gedetailleerde informatie over na oplevering.

Waarom levert Ecotec Solar alleen maar zonnepanelen?

Wij zijn ervan overtuigd dat onze focus op het leveren van hoge kwaliteit zonnepanelen leidt tot een dezelfde kwaliteit dienstverlening. Met andere woorden, juist omdat we ons toeleggen op duurzame energie uit de zon, richten onze mensen zich op alles wat te maken heeft zonnepanelen. Van informatievoorziening tot offerte en van hulp bij btw terugvragen tot oplevering. We specialiseren onze kennis en ervaring, waardoor we uitstekende service kunnen verlenen voor duurzame toepassingen en oplossingen. Meer informatie vindt u op de pagina Over ons.

Is Ecotec Solar gecertificeerd?

Ja, onze producten, onze systemen en onze mensen zijn volledig gecertificeerd. Onze keurmerken omvatten CE, TÜV, IEC, BBA en VDE. Onze installatieteams werken volgens de VCA en NEN 1010 certificering. Heeft u vragen over een van deze certificeringen, neem dan direct contact met ons op.

Maak een afspraak

Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. We helpen u graag.