Veelgestelde vragen over installatie

Waarom levert Ecotec Solar vooral zonnepanelen aan bedrijven of particulieren met een koopwoning?

Ecotect Solar levert vooral zonnepanelen aan particulieren met een koopwoning, omdat die eigenaar zijn van het pand waarin zijn wonen. Alleen een eigenaar van het pand is namelijk gerechtigd om het koopcontract te ondertekenen. Heeft u een huurwoning en wilt u graag zonnepanelen op uw dak, neem dan eerst contact op met uw woningcorporatie.

Voor bedrijven gelden andere vereisten. Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers.

Waaruit bestaat een installatie van zonnepanelen?

Een installatie van zonnepanelen is altijd maatwerk, omdat elke situatie verschillend is en daardoor een andere oplossing vereist. Dat ligt onder andere aan de locatie, bouw en constructie van uw pand, de wettelijke eisen en uw wensen. De volgende onderdelen vormen de vaste componenten van uw zonnepaneel-installatie:

• zonnepanelen; verschillende types met elk een specifiek vermogen.
  • omvormer; dit apparaat transformeert de gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen in wisselstroom die het elektriciteitsnet op kan.
  • bekabeling
  • ondercontructie; de zonnepanelen worden gemonteerd op een dakconstructie bestaande uit dakhaken en een aluminium rail bij hellende daken of een frame bij platte daken.
  • app; om uw opbrengst te monitoren installeert u een app op uw laptop, tablet of smartphone.

In sommige situaties is uw huidige energiemeter nog niet geschikt om opgewekte zonne-energie terug te leveren. Mocht dat bij u het geval zijn, dan krijgt u kosteloos een slimme meter aangeboden.

Hoe bepalen jullie het ontwerp van de zonnepanelen op mijn dak?

Bij het ontwerp van de zonnepanelen houden we niet alleen rekening met de technische aspecten, zoals de hoeveelheid panelen, dakhelling en constructie van de ondergrond. Uiteraard hebben we oog voor de uitstraling van uw pand en de configuratie. We leveren ook panelen uitgevoerd in afwijkende maten en/of schuine zijden om de daklijnen te kunnen volgen. Zo proberen we altijd een symmetrisch ontwerp te realiseren en denken we met u mee in een realistische verhouding tussen opbrengst en schoonheid.

Wat als er geen zonnepanelen op mijn dak kunnen wegens afmeting of constructie? Of als ik wel zonnepanelen wil, maar niet op mijn dak?

In sommige gevallen is een constructie met zonnepanelen op uw dak niet mogelijk. Bijvoorbeeld, omdat de dakconstructie het niet toelaat of de ligging van uw pand niet gunstig ligt ten opzichte van de zon. Een constructie op uw schuur of een PV-veld (veldopstelling van zonnepanelen) kan in dat geval uitkomst bieden. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers. We helpen u graag.

Waarom adviseren jullie een wifi-versterker voor de omvormer?

Bij de installatie van zonnepanelen hoort ook een omvormer. Deze wordt in de meeste huizen op zolder geplaatst. Naast het omvormen van de geleverde energie in wisselstroom, heeft deze omvormer ook de functie van meten en communiceren. De installatie meet het rendement (technische opbrengst) en geeft deze data door aan Zonnegarant die de prestatie van uw systeem 24/7 bewaakt. De communicatie loopt (evenals uw app voor het monitoren van uw systeem) via internet. Het wifi-signaal op zolder moet hiervoor sterk genoeg zijn. Daarom adviseren wij u om een wifi-versterker te installeren.

Hoe kan ik de opbrengst monitoren?

Om uw rendement 24/7 te volgen op uw tablet of smartphone, installeert u de app via App Store of Play Store. Na de installatie ontvangt u van ons de persoonlijke inloggegevens van de fabrikant. 5 werkdagen na de aanmelding kunt u uw data inzien. Uiteraard ontvangt u hier gedetailleerde informatie over na oplevering.

Waarom levert Ecotec Solar alleen maar zonnepanelen?

Wij zijn ervan overtuigd dat onze focus op het leveren van hoge kwaliteit zonnepanelen leidt tot een dezelfde kwaliteit dienstverlening. Met andere woorden, juist omdat we ons toeleggen op duurzame energie uit de zon, richten onze mensen zich op alles wat te maken heeft zonnepanelen. Van informatievoorziening tot offerte en van hulp bij btw terugvragen tot oplevering. We specialiseren onze kennis en ervaring, waardoor we uitstekende service kunnen verlenen voor duurzame toepassingen en oplossingen. Meer informatie vindt u op de pagina Over ons.

Is Ecotec Solar gecertificeerd?

Ja, onze producten, onze systemen en onze mensen zijn volledig gecertificeerd. Onze keurmerken omvatten CE, TÜV, IEC, BBA en VDE. Onze installatieteams werken volgens de VCA en NEN 1010 certificering. Heeft u vragen over een van deze certificeringen, neem dan direct contact met ons op.

Maak een afspraak

Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. We helpen u graag.

VvE Beukenhof
VvE Beukenhof
14:42 20 Jan 21
Installatiedatum 8 april 2020Als VvE bestuur hebben we meerdere PV-installateurs uitgenodigd voor een advies van een... PV-installatie voor onze VvE in Breda. Na alles geëvalueerd te hebben was het ons vrij snel duidelijk, Ecotec Solar springt er in advies, transparantie, kwaliteit en duidelijkheid bovenuit. Ook de uitwerking van de investeringsbegroting was duidelijk en in een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. De bouw van de complete installatie is naar onze volle tevredenheid verricht. De monteurs hebben keurig gewerkt en nadat de werkzaamheden afgerond waren, is alles netjes opgeruimd. Een bedrijf dat doet wat het belooft. Vanaf het 1e gesprek een goed gevoel bij gehad en dat was dus terecht!read more
P Thomassen
P Thomassen
14:30 20 Jan 21
Installatiedatum 17 mei 2019Wij wilde op onze fraaie woning geen standaard zonnepanelen dus dan kom je bij... indaksystemen. Echter op zoek naar een ter zake kundig bedrijf was het nog niet zo eenvoudig een bedrijf met kennis en ervaring te vinden. Uiteindelijk via-via bij Ecotec Solar terecht gekomen en na meerdere adviesgesprekken te hebben gehad met een van hun specialisten was het ons duidelijk, Ecotec Solar moet dit gaan doen! Het resultaat voldoet geheel aan onze verwachting en we zijn dan ook content met het resultaat.read more
R Vink
R Vink
14:18 20 Jan 21
Installatiedatum 31 augustus 2019Voor onze natuurcamping zijn wij lokaal langere tijd op zoek geweest naar groene... elektra in eigen beheer die past in de natuuromgeving. Uiteindelijk via een kennis uitgekomen in Nederland bij Ecotec Solar. Meteen na het eerste adviesgesprek was het ons duidelijk, zij begrijpen onze wensen!! Uiteindelijk van begin tot het einde alle lof voor hun prestatie. Bij Ecotec is "afspraak 100% afspraak"! Bedrijf met Duitse kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijs. Zeer professionele montage door aangename monteurs. Als tip zou ik mee willen geven duidelijker de verschillen van 1-fase en 3-fase omvormer te vertellen.read more
Landmeetkunde Timmermans B.V.
Landmeetkunde Timmermans B.V.
12:44 20 Jan 21
Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.read more
Jan Braspenning
Jan Braspenning
19:41 05 Jan 21
Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordread more
John Slegers
John Slegers
12:00 05 Jan 21
Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.read more
Cassim Leeuwenburgh
Cassim Leeuwenburgh
19:37 04 Jan 21
Na ruimschoots onderzoek gedaan te hebben naar verschillende leveranciers in gesprek gegaan met een tweetal partijen.... Ecotec was het meest transparant in zijn werkwijze maar vooral ook in de kosten, terugverdientijd enz. Enorm vriendelijke medewerkers en vakbekwame installateurs. Ben je van plan zonnepanelen aan te schaffen dan beveel ik Ecotec ten zeerste aan.read more
Next Reviews