+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

Veelgestelde vragen over installatie

Waarom levert Ecotec Solar vooral zonnepanelen aan bedrijven of particulieren met een koopwoning?

Ecotect Solar levert vooral zonnepanelen aan particulieren met een koopwoning, omdat die eigenaar zijn van het pand waarin zijn wonen. Alleen een eigenaar van het pand is namelijk gerechtigd om het koopcontract te ondertekenen. Heeft u een huurwoning en wilt u graag zonnepanelen op uw dak, neem dan eerst contact op met uw woningcorporatie.

Voor bedrijven gelden andere vereisten. Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers.

Waaruit bestaat een installatie van zonnepanelen?

Een installatie van zonnepanelen is altijd maatwerk, omdat elke situatie verschillend is en daardoor een andere oplossing vereist. Dat ligt onder andere aan de locatie, bouw en constructie van uw pand, de wettelijke eisen en uw wensen. De volgende onderdelen vormen de vaste componenten van uw zonnepaneel-installatie:

  • zonnepanelen; verschillende types met elk een specifiek vermogen.
  • omvormer; dit apparaat transformeert de gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen in wisselstroom die het elektriciteitsnet op kan.
  • bekabeling
  • onderconstructie; de zonnepanelen worden gemonteerd op een dakconstructie bestaande uit dakhaken en een aluminium rail bij hellende daken of een frame bij platte daken.
  • app; om uw opbrengst te monitoren installeert u een app op uw laptop, tablet of smartphone.

In sommige situaties is uw huidige energiemeter nog niet geschikt om opgewekte zonne-energie terug te leveren. Mocht dat bij u het geval zijn, dan krijgt u kosteloos een slimme meter aangeboden.

Hoe bepalen jullie het ontwerp van de zonnepanelen op mijn dak?

Bij het ontwerp van de zonnepanelen houden we niet alleen rekening met de technische aspecten, zoals de hoeveelheid panelen, dakhelling en constructie van de ondergrond. Uiteraard hebben we oog voor de uitstraling van uw pand en de configuratie. We leveren ook panelen uitgevoerd in afwijkende maten en/of schuine zijden om de daklijnen te kunnen volgen. Zo proberen we altijd een symmetrisch ontwerp te realiseren en denken we met u mee in een realistische verhouding tussen opbrengst en schoonheid.

Wat als er geen zonnepanelen op mijn dak kunnen wegens afmeting of constructie? Of als ik wel zonnepanelen wil, maar niet op mijn dak?

In sommige gevallen is een constructie met zonnepanelen op uw dak niet mogelijk. Bijvoorbeeld, omdat de dakconstructie het niet toelaat of de ligging van uw pand niet gunstig ligt ten opzichte van de zon. Een constructie op uw schuur of een PV-veld (veldopstelling van zonnepanelen) kan in dat geval uitkomst bieden. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers. We helpen u graag.

Waarom adviseren jullie een wifi-versterker voor de omvormer?

Bij de installatie van zonnepanelen hoort ook een omvormer. Deze wordt in de meeste huizen op zolder geplaatst. Naast het omvormen van de geleverde energie in wisselstroom, heeft deze omvormer ook de functie van meten en communiceren. De installatie meet het rendement (technische opbrengst) en geeft deze data door aan Zonnegarant die de prestatie van uw systeem 24/7 bewaakt. De communicatie loopt (evenals uw app voor het monitoren van uw systeem) via internet. Het wifi-signaal op zolder moet hiervoor sterk genoeg zijn. Daarom adviseren wij u om een wifi-versterker te installeren.

Hoe kan ik de opbrengst monitoren?

Om uw rendement 24/7 te volgen op uw tablet of smartphone, installeert u de app via App Store of Play Store. Na de installatie ontvangt u van ons de persoonlijke inloggegevens van de fabrikant. 5 werkdagen na de aanmelding kunt u uw data inzien. Uiteraard ontvangt u hier gedetailleerde informatie over na oplevering.

Waarom levert Ecotec Solar alleen maar zonnepanelen?

Wij zijn ervan overtuigd dat onze focus op het leveren van hoge kwaliteit zonnepanelen leidt tot een dezelfde kwaliteit dienstverlening. Met andere woorden, juist omdat we ons toeleggen op duurzame energie uit de zon, richten onze mensen zich op alles wat te maken heeft zonnepanelen. Van advies tot installatie. We specialiseren onze kennis en ervaring, waardoor we uitstekende service kunnen verlenen voor duurzame toepassingen en oplossingen. Meer informatie vindt u op de pagina Over ons.

Is Ecotec Solar gecertificeerd?

Ja, onze producten, onze systemen en onze mensen zijn volledig gecertificeerd. Onze keurmerken omvatten CE, TÜV, IEC, BBA en VDE. Onze installatieteams werken volgens de VCA, InstallQ en NEN 1010-3140 certificering. Heeft u vragen over een van deze certificeringen, neem dan direct contact met ons op.

Wat is de levertermijn van zonnepanelen?

Vooral door de hoge huidige energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen onder consumenten in 2022 enorm toegenomen. Deze verhoogde vraag zet de productieketen enigszins onder druk. Dat heeft onder meer te maken met schaarste bij grondstoffenleveranciers en vertraagde leveringen door fabrikanten van componenten. 
 
Bij Ecotec Solar werken we binnen de keten met betrouwbare leveranciers die inspelen op de schommelingen in de markt. Dat houdt in dat er meer dan gemiddelde aandacht is voor voorraad, tijdige transporten en personeel. 
 
Ondanks deze extra inzet, kan het ook bij ons voorkomen dat we een langere leveringstermijn moeten aanhouden dan we zouden willen. Onder normale omstandigheden komen we gemiddeld binnen 6 weken bij u installeren. Op dit moment vragen we u rekening te houden met 8 weken levering.

Gratis advies

Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. Het is gratis. We helpen u graag.

Wij zijn aangesloten bij Zonnegarant

Alex Hellenthal
Alex Hellenthal
09:23 18 Dec 21
Zonnepanelen liggen er nu dik twee maanden op, installatie was snel en goed, prima prijs ook, aanrader!
AJM Aarts
AJM Aarts
08:38 20 Nov 21
Op 1 november j.l. zijn door Ecotecsolar bij ons 20 zonnepanelen geplaatst.De werkzaamheden zijn door door dit bedrijf... prima uitgevoerd.Ik kan gerust zeggen dat de aansluitingen binnen bijzonder netjes zijn gedaan evenals de plaatsing van de zonnepanelen buiten. Al bij al, is alles naar tevredenheid uitgevoerd. Ook de contacten met het bedrijf tot nu toe zijn prima verlopen.We hopen dat dit zo blijft , ook bij eventuele problemen, maar hebben tot nu toe geen aanleiding hieraan te twijfelen.lees verder
Wim van der Giessen
Wim van der Giessen
09:58 30 Oct 21
Ik heb Ecotec Solar - Zonnepanelen ervaren als een zeer vakkundig en professioneel bedrijf.Heel duidelijk in offerte... traject met meerdere opties, communicatie snel en compleet en uiteindelijke installatie van mijn zonnepanelen naar volle tevredenheid uitgevoerd. Aftersales is ook een compliment waard. Kortom ZEER tevreden!lees verder
Gwendeling De big
Gwendeling De big
10:14 01 Oct 21
Overal kan er iets fout gaan, maar hoe wordt het hersteld. Groot compliment aan Ecotec en in het bijzonder aan Esther... Voormolen. Nogmaals bedankt voor de mooie reactie per e-mail en vervolgens ook nog voor de prachtige bos bloemen! Groetjes Jean-Paul de Grootlees verder
Martijn De Rijke
Martijn De Rijke
18:45 13 Sep 21
Alles klopt... snel een afspraak aan huis met de adviseur, fijn gesprek waar voor en nadelen benoemd werden. Offerte... binnen paar dagen ontvangen. Ook op vragen wordt snel geantwoord. Na een paar maanden al geplaatst. Alles keurig en niets op aan te merken. Zeker aanrader...lees verder
Erik van Osenbruggen
Erik van Osenbruggen
05:54 13 Aug 21
Van verzoek informatie opvraag, offerte tot en met levering en plaatsing alles perfect gelopen. Vriendelijke en... deskundige mensen. Ik beveel anderen EcotecSolar van harte aan.lees verder
Leo Ceelen
Leo Ceelen
19:24 10 Aug 21
Fijn bedrijf. Goede communicatie. Alle afspraken nagekomen en het belangrijkste, de zonnepanelen liggen keurig op het... dak en werken perfect.lees verder
Arno Vroegindeweij
Arno Vroegindeweij
10:07 25 Jul 21
Ecotec verzorgd de installatie met zorg en reageert heel snel op vragen. Ben zeer tevreden over deze installateur.
Bernie Blumer
Bernie Blumer
08:43 21 Jul 21
Zeer tevreden over de plaatsing van de zonnepanelen. Kwaliteit staat boven aan een dat is m.i. belangrijker dan prijs... (prijs/pret verhouding moet natuurlijk wel goed zijn). Na tekenen contact zijn de afspraken goed nagekomen. Kortom prettige ervaring!lees verder
Frits de Reus
Frits de Reus
16:00 16 Jul 21
Ben erg blij met de zonnepanelen dit hadden we eerder moeten doen
Bert van Oort
Bert van Oort
12:02 10 Jun 21
Geweldige service, de installateurs waren heel vakbekwaam en uiterst correct. tot op heden ben ik zeer tevreden.... Ecotec is een aanrader.lees verder
henk fons
henk fons
15:48 04 Jun 21
Vandaag 30 Juni. Gisteren zijn de monteurs van Ecotec langs geweest om de panelen alsnog mooi strak te plaatsen. Ecotec... had onderstaande review gelezen en heeft mij toen teruggebeld dat het niet de bedoeling is dat een klant ontevreden is. Echt service van dit bedrijf want ik dacht daar komen ze nooit voor terug en dat ik misschien te pietluttig zou zijn. Ook de monteur erkende dat ze idd niet helemaal recht lagen en hebben het dus keurig opgelost. Ecotec geeft dus echt vertouwen. Aanrader! Nogmaals dank voor goede service. Laat de zon maar verder schijnen!Heb de panelen(14) nu 3 weken in gebruik en al ruim 300 kw opgewekt. Heb 6 panelen aan achterzijde woning en 8 aan de voorkant. Heb nog getwijfeld voor paralel schakeling met optimizers maar was volgens Ecotec onnodig en duurder. Volgens technische berekening weinig last van schaduw. Heb alleen wel 2 opmerkingen. De monteurs maakten alleen gebruik van een ladder zonder valbeveiliging. Bij de huurwoningen aan onze overkant werkte ook een bedrijf en die werkte met steigers en dakbeveliging.Een ander punt is dat ik later pas merkte dat de panelen niet helemaal kaarsrecht zijn gelegd dat had echt strakker gekund.Het hele klusje is heel rap gedaan in amper 3 uur. Na een paar dagen inlog code voor app ontvangen en formulieren voor btw teruggaaf.lees verder
Els van Boheemen
Els van Boheemen
18:07 22 May 21
plaatsing perfect geregeld en benodigde draden uit het zicht .zeker een aanrader om bij Ecotecsolar de zonnepanelen te... laten plaatsen.lees verder
Daan De Zeeuw
Daan De Zeeuw
18:18 16 Apr 21
Vakkundige -en snelle montage. Er wordt ook meegedacht hoe het er uiteindelijk uit ziet na plaatsing op het dak -en dat... geldt ook de installatie binnen in de woning. De monteurs willen zelf ook tevreden weg gaan, dat is aan alles te merken. Wij zijn ook erg blij met de mooie zwarte panelen !lees verder
Piet Kramp
Piet Kramp
18:18 16 Apr 21
EcoTec is een betrouwbaar bedrijf voor de installatie van uw zonnepanelen. Deinformatie die wordt geven tijdens het... voorgesprek sluit nauw aan bij de belofte die ze doen. Na de installatie krijg je na een week goede informatie over hoe je de BTW kunt terug vorderen van de belasting, hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen. Personeel laat alles netjes opgeruimd achter, ze nemen al hun afval keurig mee.Zijn zeer harde werkers en zijn goed op elkaar ingesteld.Een minpunt is dat de installateurs het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften, de ARBO regelgeving wordt met schrede voeten overtreden, maar daar zijn ze zelf tenslotte verantwoordelijk voor. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en kunnen dit zeker aanbevelen.lees verder
Bastiaan Opmeer
Bastiaan Opmeer
16:46 16 Apr 21
Wij zijn zeer tevreden met de zonnepanelen die geplaatst zijn. Nu maar hopen op mooie zomers, want de eerste... resultaten zijn zeer goed. Deverwachting is dat de terugverdien tijd ruimschoots wordt gehaald.lees verder
Jaap Verwijs
Jaap Verwijs
08:45 24 Feb 21
ik ben in december via het energieloket in de Hoekse waard bijEcotec terecht gekomen. Na een persoonlijk gesprek was... het voor mijn duidelijk dat we voor Ecotec gingen kiezen.begin februari zouden de panelen het dak op gaan, maar gezien de zware sneeuwval was dat niet mogelijk.Maar wel die dag de monteur aan huis om al het binnenwerk te monteren.En vorige week de rest op het dak gemonteerd.Ik ben zeer goed te spreken over zowel het bedrijf als de monteurs alles liep vlot en zonder problemen ik beveel Ecotec dan ook zeker aan.lees verder
Raoul Guillermo
Raoul Guillermo
09:56 31 Jan 21
Na diverse websites bekeken te hebben van zonnepanelen aanbieders gekozen voor Ecotec. Allereerst zijn ze aangesloten... bij zongarant, hier begon mijn vergelijkingstraject mee. Op de website is duidelijke informatie terug te vinden over de werkwijze en na een paar offertes vergeleken te hebben heb ik gekozen voor degene die het meest proactief handelde en goed bereikbaar was. Vriendelijke medewerkers zowel op kantoor als de mensen die bij ons kwamen installeren, dank Ecotec!lees verder
Landmeetkunde Timmermans B.V.
Landmeetkunde Timmermans B.V.
12:44 20 Jan 21
Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.lees verder
Jan Braspenning
Jan Braspenning
19:41 05 Jan 21
Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordlees verder
John Libert
John Libert
19:32 05 Jan 21
Bij deze wil ik mijn complimenten uitspreken voor hoe Ecotec Solar ons heeft geholpen met onze zonnepanelen. Dit in het... bijzonder vanwege een zeer slechte ervaring met een andere aanbieder. Het bezoek van uw adviseur, de snelheid waarmee we de duidelijke offerte mochten ontvangen, de verdere afhandeling, de snelle en fraaie installatie, kortom al onze interactie met Ecotec liet ons zien hoe een leverancier wel snel kan handelen en gemaakte afspraken nakomt en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Onze tevredenheid is zéker ook van toepassing op het montageteam van Ecotec Solar voor de zeer nette installatie. Wij zijn een tevreden klant.lees verder
John Slegers
John Slegers
12:00 05 Jan 21
Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader