+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

De beste zonnepanelen werken alleen met klasse installatie en service

U zoekt natuurlijk de beste zonnepanelen. Want een investering in groene energie moet wel de moeite waard zijn. U wilt kunnen rekenen op kwaliteit, zodat u voor zeker 25 jaar gebeiteld zit met een lagere energierekening. 

Wat zijn de beste zonnepanelen? Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement? Wat is de beste omvormer? Wie is de beste zonnepanelen installateur? Hoe kan ik aanbieders van zonnepanelen het beste vergelijken? En waar kan ik onafhankelijk advies krijgen?

Vragen die u vast en zeker zult herkennen. Het zijn vragen die veel gesteld worden door mensen die op zoek zijn naar een zonne-installatie. We beantwoorden ze graag op deze pagina.

Onafhankelijk advies

Het liefst krijgt u advies van iemand die geen belang heeft bij welke leverancier of installateur dan ook. Toch is dat lastig. Een ogenschijnlijk onafhankelijk online vergelijkingsplatform is soms opgezet of werkt samen met bedrijven in zonnepanelen. Want of u nu uw gemeente, een energieloket of zelfs de Consumentenbond raadpleegt, ze hebben allemaal gekozen voor een of meer organisaties die ze betrekken in het aanbod dat ze u voorleggen. 

Maar dat is helemaal niet erg. We werken hier zelf ook aan mee. We hebben ons bijvoorbeeld verbonden aan Regionaal Energieloket . Dat is een organisatie die samenwerkt met gemeentes om in collectieven een aantrekkelijk pakket samen te stellen voor het verduurzamen van uw huis. 

Wat we u vooral adviseren is om onderzoek te doen naar installateurs en hun aanbod. Vraag eens na bij uw buren of uw familie die al zonnepanelen bezitten met welke partij zij in zee zijn gegaan. Wat zeggen de Google-reviews? Is een organisatie aangesloten bij een garantiefonds? Dat zijn belangrijke pijlers voor goed vertrouwen. 

Want met de kwaliteit van de zonnepanelen zit het over het algemeen wel goed. Er zijn natuurlijk verschillen. Vergelijk het met huishoudapparatuur kopen. Ook daar heeft u de keuze uit diverse prijsklassen. Wij gaan voor de Miele-kwaliteit. Hieronder leggen we graag uit wat dat voor u betekent.

Wilt u ook weloverwogen zonnepanelen kopen? Ontdek alle informatie die u echt nodig heeft over zonnepanelen. Download de gids direct. Het is gratis.

Ons merk en kwaliteit zonnepanelen

Ecotec Solar gelooft dat kiezen voor de beste zonnepanelen alleen niet genoeg is. Natuurlijk zijn de panelen de basis voor een installatie om duurzame energie te genereren, maar ook de omvormer en onderconstructie moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Tot slot zien we dat professionele bedrijven die focussen op vakkundige installatie en hoge service voor klanten het verschil maken.

Zonnepanelen van kwaliteit leveren niet alleen een hoger technisch rendement, ze gaan ook langer mee. Daarom kiezen we bij Ecotec Solar bewust voor premium partners die net als wij ‘kwaliteit’ willen leveren.

Zonnepanelen

Onze Duitse partner Q Cells blinkt uit in engineering. De unieke Q.antum technologie levert een opbrengst tot wel 17% hoger dan concurrerende merken en een extreem lange levensduur. We durven onze garanties hoog in te zetten. Bovendien geldt ook voor deze Duitse producent dat ze de faam van het land eer aandoen en dat de kwaliteit van alle producten zeer constant is.

Wat precies die hogere opbrengst levert, is een combinatie van:

  • Power reflectoren +7%
  • Kleinere afstand tussen busbars +2%
  • Halve cel-technologie voor kortere afstand +3%
  • Ronde verbindingsdraden voor minder schaduw +2,5%
  • Zero-gap technologie (meer cellen op minder oppervlakte) +4%

Omdat de Q.antum technologie per paneel extra energie opwekt, kan dat voor u betekenen dat u minder panelen nodig heeft om toch in uw energiebehoefte te voorzien.

Naast productgarantie en zekerheid over toekomstig onderhoud van uw zonnepanelen, durven we u met deze zekerheden op de Q Cells zonnepanelen een opbrengstgarantie* van 25 jaar te bieden. Meer over de garanties van Ecotec Solar ontdekt u op deze pagina.

*De opbrengstgarantie is geldig voor een bepaalde periode en een naar behoren functionerend systeem.

Het partnerschap met Q Cells biedt nog meer kwalitatieve en duurzame voordelen. Omdat de zonnepanelen op diverse locaties wereldwijd geproduceerd worden, is zeetransport lang niet altijd nodig en van extreem lange wachttijden voor nieuwe voorraad geen sprake. Door onze bijzondere relatie met deze leverancier profiteren we van korte levertijden en beheren de gestroomlijnde logistieke afhandeling en het voorraadproces zelf.

Uitstraling

Hedendaagse zonnepanelen zijn te herkennen aan de moderne uitstraling. Een solide frame, full-black panelen, dunnere behuizing en een egaal uiterlijk. Er zijn diverse types zonnepanelen beschikbaar voorzien van de Q.antum technologie. We zoeken samen met u naar het type dat het meest bij uw energiebehoefte en wensen past.

Een goed geconfigureerde installatie ontsiert uw dak niet. Met de innovatieve mogelijkheden kan zelfs een authentiek pand of unieke dakvorm een sierlijke uitstraling krijgen. Bijvoorbeeld door de panelen te integreren in uw dak.

Installatie

De functie van de zonnepanelen kan alleen goed werken als de installatie perfect gemonteerd en geïnstalleerd is. De gecertificeerde elektromonteurs die de installatie van alle apparatuur verzorgen zijn bij Ectotec Solar in dienst. Ze kennen de producten en onze hoge eisen. Geen enkele installatie van de gerealiseerde projecten is hetzelfde. Daken van woningen en bedrijfspanden zijn verschillend, maar dat geldt ook voor zolderruimtes, meterkasten, etc. Voor elke situatie vinden onze monteurs doeltreffende oplossingen.  

Service

Service betekent voor ons dat we alles in het werk stellen om u te ontzorgen. Van persoonlijke gesprekken en uitleg over de offerte tot aan de hulp voor het aanvragen van subsidie en opbrengstrapporten. Wij komen niet alleen langs in het offertestadium, maar monitoren 24/7 de installatie en nemen contact op als de installatie een paar weken draait. Maken we een afspraak, dan houden we ons daaraan. Wij zijn pas content als u tevreden bent.

Benieuwd wat onze klanten van ons vinden? Bij Green Home krijgt u inzicht in onze klantwaardering.

Gratis advies

Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. Het is gratis. We helpen u graag.

Wij zijn aangesloten bij Zonnegarant

Alex Hellenthal
Alex Hellenthal
09:23 18 Dec 21
Zonnepanelen liggen er nu dik twee maanden op, installatie was snel en goed, prima prijs ook, aanrader!
AJM Aarts
AJM Aarts
08:38 20 Nov 21
Op 1 november j.l. zijn door Ecotecsolar bij ons 20 zonnepanelen geplaatst.De werkzaamheden zijn door door dit bedrijf... prima uitgevoerd.Ik kan gerust zeggen dat de aansluitingen binnen bijzonder netjes zijn gedaan evenals de plaatsing van de zonnepanelen buiten. Al bij al, is alles naar tevredenheid uitgevoerd. Ook de contacten met het bedrijf tot nu toe zijn prima verlopen.We hopen dat dit zo blijft , ook bij eventuele problemen, maar hebben tot nu toe geen aanleiding hieraan te twijfelen.lees verder
Wim van der Giessen
Wim van der Giessen
09:58 30 Oct 21
Ik heb Ecotec Solar - Zonnepanelen ervaren als een zeer vakkundig en professioneel bedrijf.Heel duidelijk in offerte... traject met meerdere opties, communicatie snel en compleet en uiteindelijke installatie van mijn zonnepanelen naar volle tevredenheid uitgevoerd. Aftersales is ook een compliment waard. Kortom ZEER tevreden!lees verder
Gwendeling De big
Gwendeling De big
10:14 01 Oct 21
Overal kan er iets fout gaan, maar hoe wordt het hersteld. Groot compliment aan Ecotec en in het bijzonder aan Esther... Voormolen. Nogmaals bedankt voor de mooie reactie per e-mail en vervolgens ook nog voor de prachtige bos bloemen! Groetjes Jean-Paul de Grootlees verder
Martijn De Rijke
Martijn De Rijke
18:45 13 Sep 21
Alles klopt... snel een afspraak aan huis met de adviseur, fijn gesprek waar voor en nadelen benoemd werden. Offerte... binnen paar dagen ontvangen. Ook op vragen wordt snel geantwoord. Na een paar maanden al geplaatst. Alles keurig en niets op aan te merken. Zeker aanrader...lees verder
Erik van Osenbruggen
Erik van Osenbruggen
05:54 13 Aug 21
Van verzoek informatie opvraag, offerte tot en met levering en plaatsing alles perfect gelopen. Vriendelijke en... deskundige mensen. Ik beveel anderen EcotecSolar van harte aan.lees verder
Leo Ceelen
Leo Ceelen
19:24 10 Aug 21
Fijn bedrijf. Goede communicatie. Alle afspraken nagekomen en het belangrijkste, de zonnepanelen liggen keurig op het... dak en werken perfect.lees verder
Arno Vroegindeweij
Arno Vroegindeweij
10:07 25 Jul 21
Ecotec verzorgd de installatie met zorg en reageert heel snel op vragen. Ben zeer tevreden over deze installateur.
Bernie Blumer
Bernie Blumer
08:43 21 Jul 21
Zeer tevreden over de plaatsing van de zonnepanelen. Kwaliteit staat boven aan een dat is m.i. belangrijker dan prijs... (prijs/pret verhouding moet natuurlijk wel goed zijn). Na tekenen contact zijn de afspraken goed nagekomen. Kortom prettige ervaring!lees verder
Frits de Reus
Frits de Reus
16:00 16 Jul 21
Ben erg blij met de zonnepanelen dit hadden we eerder moeten doen
Bert van Oort
Bert van Oort
12:02 10 Jun 21
Geweldige service, de installateurs waren heel vakbekwaam en uiterst correct. tot op heden ben ik zeer tevreden.... Ecotec is een aanrader.lees verder
henk fons
henk fons
15:48 04 Jun 21
Vandaag 30 Juni. Gisteren zijn de monteurs van Ecotec langs geweest om de panelen alsnog mooi strak te plaatsen. Ecotec... had onderstaande review gelezen en heeft mij toen teruggebeld dat het niet de bedoeling is dat een klant ontevreden is. Echt service van dit bedrijf want ik dacht daar komen ze nooit voor terug en dat ik misschien te pietluttig zou zijn. Ook de monteur erkende dat ze idd niet helemaal recht lagen en hebben het dus keurig opgelost. Ecotec geeft dus echt vertouwen. Aanrader! Nogmaals dank voor goede service. Laat de zon maar verder schijnen!Heb de panelen(14) nu 3 weken in gebruik en al ruim 300 kw opgewekt. Heb 6 panelen aan achterzijde woning en 8 aan de voorkant. Heb nog getwijfeld voor paralel schakeling met optimizers maar was volgens Ecotec onnodig en duurder. Volgens technische berekening weinig last van schaduw. Heb alleen wel 2 opmerkingen. De monteurs maakten alleen gebruik van een ladder zonder valbeveiliging. Bij de huurwoningen aan onze overkant werkte ook een bedrijf en die werkte met steigers en dakbeveliging.Een ander punt is dat ik later pas merkte dat de panelen niet helemaal kaarsrecht zijn gelegd dat had echt strakker gekund.Het hele klusje is heel rap gedaan in amper 3 uur. Na een paar dagen inlog code voor app ontvangen en formulieren voor btw teruggaaf.lees verder
Els van Boheemen
Els van Boheemen
18:07 22 May 21
plaatsing perfect geregeld en benodigde draden uit het zicht .zeker een aanrader om bij Ecotecsolar de zonnepanelen te... laten plaatsen.lees verder
Daan De Zeeuw
Daan De Zeeuw
18:18 16 Apr 21
Vakkundige -en snelle montage. Er wordt ook meegedacht hoe het er uiteindelijk uit ziet na plaatsing op het dak -en dat... geldt ook de installatie binnen in de woning. De monteurs willen zelf ook tevreden weg gaan, dat is aan alles te merken. Wij zijn ook erg blij met de mooie zwarte panelen !lees verder
Piet Kramp
Piet Kramp
18:18 16 Apr 21
EcoTec is een betrouwbaar bedrijf voor de installatie van uw zonnepanelen. Deinformatie die wordt geven tijdens het... voorgesprek sluit nauw aan bij de belofte die ze doen. Na de installatie krijg je na een week goede informatie over hoe je de BTW kunt terug vorderen van de belasting, hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen. Personeel laat alles netjes opgeruimd achter, ze nemen al hun afval keurig mee.Zijn zeer harde werkers en zijn goed op elkaar ingesteld.Een minpunt is dat de installateurs het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften, de ARBO regelgeving wordt met schrede voeten overtreden, maar daar zijn ze zelf tenslotte verantwoordelijk voor. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en kunnen dit zeker aanbevelen.lees verder
Bastiaan Opmeer
Bastiaan Opmeer
16:46 16 Apr 21
Wij zijn zeer tevreden met de zonnepanelen die geplaatst zijn. Nu maar hopen op mooie zomers, want de eerste... resultaten zijn zeer goed. Deverwachting is dat de terugverdien tijd ruimschoots wordt gehaald.lees verder
Jaap Verwijs
Jaap Verwijs
08:45 24 Feb 21
ik ben in december via het energieloket in de Hoekse waard bijEcotec terecht gekomen. Na een persoonlijk gesprek was... het voor mijn duidelijk dat we voor Ecotec gingen kiezen.begin februari zouden de panelen het dak op gaan, maar gezien de zware sneeuwval was dat niet mogelijk.Maar wel die dag de monteur aan huis om al het binnenwerk te monteren.En vorige week de rest op het dak gemonteerd.Ik ben zeer goed te spreken over zowel het bedrijf als de monteurs alles liep vlot en zonder problemen ik beveel Ecotec dan ook zeker aan.lees verder
Raoul Guillermo
Raoul Guillermo
09:56 31 Jan 21
Na diverse websites bekeken te hebben van zonnepanelen aanbieders gekozen voor Ecotec. Allereerst zijn ze aangesloten... bij zongarant, hier begon mijn vergelijkingstraject mee. Op de website is duidelijke informatie terug te vinden over de werkwijze en na een paar offertes vergeleken te hebben heb ik gekozen voor degene die het meest proactief handelde en goed bereikbaar was. Vriendelijke medewerkers zowel op kantoor als de mensen die bij ons kwamen installeren, dank Ecotec!lees verder
Landmeetkunde Timmermans B.V.
Landmeetkunde Timmermans B.V.
12:44 20 Jan 21
Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.lees verder
Jan Braspenning
Jan Braspenning
19:41 05 Jan 21
Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordlees verder
John Libert
John Libert
19:32 05 Jan 21
Bij deze wil ik mijn complimenten uitspreken voor hoe Ecotec Solar ons heeft geholpen met onze zonnepanelen. Dit in het... bijzonder vanwege een zeer slechte ervaring met een andere aanbieder. Het bezoek van uw adviseur, de snelheid waarmee we de duidelijke offerte mochten ontvangen, de verdere afhandeling, de snelle en fraaie installatie, kortom al onze interactie met Ecotec liet ons zien hoe een leverancier wel snel kan handelen en gemaakte afspraken nakomt en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Onze tevredenheid is zéker ook van toepassing op het montageteam van Ecotec Solar voor de zeer nette installatie. Wij zijn een tevreden klant.lees verder
John Slegers
John Slegers
12:00 05 Jan 21
Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader