+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

Zonnepanelen installeren doen we bij Ecotec Solar in 5 stappen

Voordat we bij u zonnepanelen plaatsen, hebben we een goed beeld van uw wensen. Als professionele installateur, adviseren we u over de mogelijkheden en geven u transparante en realistische informatie over de kosten en opbrengsten.

We bekijken het aantal zonnepanelen dat voor uw specifieke situatie het meest geschikt is en die op uw type dak passen en wat een volledige installatie kost. Natuurlijk vergeten we niet te vermelden hoeveel jaar garantie u heeft op alle onderdelen. Ook bekijken we of u een vergunning nodig heeft en of u in aanmerking komt voor subsidie.

Vragen als: ‘Hoe lang gaan de zonnepanelen mee’, ‘Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering heb terugverdiend?’, ‘Wat is salderen?’ en ‘En moet ik de btw terugvragen?’ komen in elk persoonlijk gesprek terug. We realiseren ons dat de informatie overweldigend kan zijn. Daarom nemen we u graag zorgen uit handen.

STAP 1

Kennismaken

Het maakt niet uit of u via een collectief bij ons terechtkomt of dat u voor uw woning of bedrijfspand een dakscan doet via onze website. Wij beseffen dat u veel informatie nodig heeft om een passende keuze voor zonnepanelen te kunnen maken.

We maken graag een afspraak en komen bij u langs om uw persoonlijke situatie te bespreken.

STAP 2

Persoonlijk gesprek

Tijdens ons bezoek inventariseren we eerst uitgebreid uw wensen. Met deze informatie leggen we u alvast een aantal mogelijkheden van zonnepanelen installaties voor. We informeren u over eventuele subsidies en de garantie op zonnepanelen en andere onderdelen, zoals omvormer bekabeling. Bovendien heeft u ruimschoots de gelegenheid om uw vragen te stellen.

Aan het einde van het gesprek weet u precies hoeveel zonnepanelen nodig zijn om uw gewenste opgewekte energie te genereren. U weet ook wat de belangrijkste onderdelen van uw mogelijke installatie zijn en wat er nog moet gebeuren in de meterkast om de eventueel ontbrekende digitale meter op tijd te regelen.

STAP 3

Vrijblijvende offerte

We gaan aan de slag en berekenen welke mogelijkheden u het meeste rendement opleveren. In een uitgebreide vrijblijvende offerte leggen we u een of meer conceptontwerpen met de juiste opstelling voor. Zo kunt u de kosten van zonnepanelen het beste vergelijken. Met geavanceerde software berekenen we uw opbrengst. De bijbehorende berekeningen voor uw investeringsbedrag, technisch rendement, terugverdientijd, etc. worden uitgebreid uitgelegd.

Na enige tijd bellen we u om te informeren of u verdere vragen over zonnepanelen heeft. Besluit u om ons de opdracht te gunnen, dan sturen we u de opdrachtbevestiging en plannen we de installatie. Ook helpen we u met het aanvragen van subsidie en de financiering bij SVn Energiebespaarlening.

STAP 4

Installatie

Onze gecertificeerde monteurs komen op de afgesproken dag de zonnepanelen met kwalitatieve materialen op uw dak plaatsen en de eventuele aanpassingen in de meterkast verzorgen. Op de meeste daken kunnen we met standaard materieel aan de slag. In sommige situaties is extra materiaal als een hoogwerker nodig. Dat weet u van tevoren.

Direct na de montage zorgen we dat u toegang krijgt tot het digitale platform voor inzicht in de hoeveelheid groene energie die uw zonnepanelen opwekken.

STAP 5

Monitoren

We vinden het belangrijk dat u na de installatie tevreden blijft over uw zonnepanelen. Na enige weken informeren we naar uw bevindingen. Ook monitoren en analyseren we de prestaties.

Liever direct contact met onze medewerkers?

Op onze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u liever direct met een van onze medewerkers spreken om een vraag te stellen of een afspraak te maken? Bel met +31 88 2054 100.