+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

Zo kiest u de juiste warmtepomp

Antwoorden op vragen over een hybride warmtepomp of elektrische warmtepomp op een rij?

Een warmtepomp is een van de oplossingen om op een duurzamere manier uw huis te verwarmen. Als energiezuinige aanvulling naast of ter vervanging van uw cv-ketel zorgt een (hybride) warmtepomp voor verwarming en warm tapwater. Goed voor het klimaat en uw portemonnee.

Maar wanneer kiest u voor een warmtepomp? Hoe werkt het eigenlijk? En wat kost een warmtepomp?

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen kunnen de warmte uit drie verschillende bronnen halen:

 • lucht
 • water
 • bodem

In de grond boren naar warmte uit de bodem of uit water is duur. De meeste warmtepompen halen hun warmte uit de lucht. Ook de types die Ecotec levert.

Want het systeem verzamelt warmte van de ene plaats en verplaatst het naar een andere plek. Het proces is vergelijkbaar met hoe een koelkast werkt. Die pompt warme lucht naar buiten, zodat de binnenkant koel blijft.

Uiteraard werkt een warmtepomp andersom. De warmte uit de omgeving brengt het apparaat naar binnen. Zelfs uit voor ons gevoel koude lucht, kan de installatie warmte halen.

Dat werkt zo. De warmtepomp gebruikt een vloeistof (een koudemiddel) die kookt en verdampt bij een lage temperatuur. Deze vloeistof wordt door een verdamper geleid in de buitenunit. Daar verdampt de vloeistof door de warmte op te nemen uit de buitenlucht.

Het verdampte gas wordt dan door een compressor geleid. De compressor verhoogt de druk van dit gas, waardoor de temperatuur stijgt. Daarna wordt het warme gas door een condensor geleid, die binnen in het huis staat.

In de condensor geeft het warme gas de opgenomen warmte af aan de lucht binnenin. Terwijl de lucht wordt verwarmd, condenseert het gas weer tot een vloeistof. De vloeistof gaat dan door een expansieventiel die de druk van de vloeistof weer laat dalen. En zo begint de cyclus weer opnieuw.

Waarom nu al kiezen voor een (hybride) warmtepomp?

Voor een comfortabele temperatuur in huis en altijd beschikken over warm water kiest u met een warmtepomp voor een definitieve oplossing naar energiezuinig leven. Vanwege het aanzienlijk hogere rendement (ten opzichte van gasgestookte cv-installaties) reduceert uw huishouden zijn CO2 uitstoot en verlaagt u onmiddellijk uw kosten voor energie.

Warmtepomp werking voordelen

Een warmtepomp levert veel meer energie op dan het kost om hem te laten draaien. Even vergelijken: een gewone cv-ketel of elektrische verwarming maakt van 1 kWh elektriciteit 1 kWh aan warmte. Een warmtepomp kan met 1 kilowattuur stroom wel 4 tot 5 kWh aan warme lucht maken. Het rendement is wel tot vijf keer zo veel. Water verwarmen kost wel meer energie. Dan zet uw warmtepomp 1 kilowattuur om in 1,7 kWh aan warmte. Dat is nog een enorm voordeel ten opzichte van ‘ouderwetse’ verwarmingsbronnen.

Meer stroom, geen of minder gas

Omdat een warmtepomp op elektriciteit werkt, zult u merken dat u meer stroom nodig heeft. Daarentegen daalt uw gasgebruik met wel 60% als u een hybride warmtepomp naast uw cv-ketel gaat gebruiken. Vervangt de warmtepomp uw cv-ketel helemaal en kookt u elektrisch, dan kunt u het gas laten afsluiten. In dat geval komen ook uw vastrechtkosten te vervallen.

Lagere CO2-uitstoot

Ook uw CO2-uitstoot gaat natuurlijk omlaag, tot wel 65%. U kunt dat nog verder verduurzamen als u zelf elektriciteit opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Warmtepomp koudemiddel en geluid

Koudemiddelen

Er zijn verschillende soorten koelvloeistoffen of koudemiddelen, zowel synthetische als natuurlijke. Synthetische koudemiddelen zijn meestal gemaakt van fluorkoolwaterstoffen (hfk’s) en die zijn niet ideaal vanwege hun belasting op het milieu.

Een natuurlijk koudemiddel (bijvoorbeeld propaan en CO2) heeft een lager broeikaseffect dan synthetische koudemiddelen, maar ze zijn minder efficiënt en kunnen gevaarlijker zijn.

Buitenunit en binnenunit

De draaiende ventilator in de buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Dat merkt u vooral in de herfst en winter. Het geluidsniveau hangt af van het vermogen van de warmtepomp, maar ligt bij de door Ecotec gevoerde types van REMEHA en Samsung <40 decibel (dB(A)).

Wettelijke normen beperken het geluid op de erfgrens tot 45 dB(A) overdag en 40 dB(A) ’s avonds en ’s nachts. Dit betekent dat de buitenunit van een warmtepomp op een afstand van 10 meter van de erfgrens maximaal 45 dB(A) geluid mag produceren. Wilt u geluidsoverlast voorkomen, kies dan een warmtepomp met een laag geluidsvermogen.

Daarnaast is het belangrijk om de buitenunit op een strategische plek te plaatsen, bijvoorbeeld in een uithoek van de tuin of achter een schutting. Een geluidsdempende kast kan het geluid verder verminderen.

De binnenunit van een warmtepomp maakt haast geen geluid. U hoort binnen zelfs minder geluid dan een reguliere cv-ketel maakt.

Voor (bijna) elk huis een warmtepomp

We leveren diverse warmtepompen en stemmen het juiste type af op uw behoeften. Natuurlijk kijken we of uw huis geschikt is. Omdat de installatie bestaat uit een buiten- en een binnendeel, heeft u in en rondom uw huis daarvoor wel de ruimte nodig. Het binnendeel installeren we vaak in de (voormalige) cv-ruimte en het buitendeel kan in de tuin of op een plat dak gemonteerd worden. Daarmee is een tiny house of een appartement zonder buitenruimte helaas niet geschikt.

We onderscheiden volledig elektrische warmtepompen en hybride warmtepompen.

Volledig elektrische warmtepomp (all-electric)

Een volledig elektrische warmtepomp vervangt de cv-ketel volledig en voorziet in warm water voor keuken en badkamer. Dit type leveren we voornamelijk in redelijk tot goed geïsoleerde woningen. Hiermee kunt u volledig van het gas afstappen. Dat is goed voor het milieu bespaart energiekosten per jaar.
 

 • Redelijk tot goed geïsoleerde woningen
 • Met bouwjaar 1992 of nieuwer
 • Voorzien van HR++ glas.

  Hybride warmtepomp

  Een hybride systeem in combinatie met uw huidige cv-ketel is een energiezuinig systeem dat voornamelijk op stroom draait. Een hybride pomp levert een groot deel van de warmte in huis en schakelt de centrale verwarming in bij kou (lage temperaturen) of als snelle verwarming nodig is. De cv-ketel zorgt voor warm water in de badkamer en keuken.
   

  • Woningen met minder goede isolatie.
  • Wanneer ruimtebeperking een rol speelt, want een hybride systeem heeft geen groot buffervat nodig.
  • Situaties waarbij het bestaande warmteafgiftesysteem (zoals radiatoren) de beste optie is.

  Is uw huis goed geïsoleerd? Dan is een volledig elektrische warmtepomp ideaal. Voor minder goed geïsoleerde woningen biedt een hybride warmtepomp een energiezuinige oplossing. Overweeg ook om eerst isolerende maatregelen te nemen. Daarmee kunt u mogelijk toch de keuze voor een elektrische warmtepomp maken en het maximale uit uw energievoorziening halen.

  U staat niet alleen voor deze keuze. We helpen u graag met advies. Vraag een persoonlijk gesprek aan door te bellen met 088 – 2054 100 of mail naar advies@ecotecsolar.eu. Uiteraard is ons adviesgesprek gratis.

  Soort warmtepomp

  Voorbeelden van meest geleverde warmtepompen door Ecotec zijn:

  Remeha warmtepomp type Elga ACE

  • 4 – 6 KW
  • Hybride uitvoering
  • Uitgebreide regelmogelijkheden
  • Tot € 2.700,- ISDE subsidie

  Remeha warmtepomp type Mercuria ACE

  • 4,5 – 6 – 8 KW
  • Hybride uitvoering en all-electric uitvoering leverbaar
  • Uitgebreide regelmogelijkheden
  • Tot € 2.850,- ISDE subsidie

  Samsung warmtepomp type EHS Mono HT Quiet

  • Warmt water op tot 70 graden Celsius; gebruikt bestaande radiatoren
  • Geluid max. 35dB(A)
  • Zeer makkelijk te koppelen met SolarEdge app (MySolarEdge)
  • Tot € 3.150,- ISDE subsidie

  Vraag onze adviseur naar de exacte specificaties.

  Warmtepomp kosten en besparingen

  Wilt u weten wat de kosten voor een geschikte warmtepomp zijn? We noemen hieronder gemiddelde kosten per type.

  Wat kost een hybride warmtepomp?

  Houd rekening met een investering van ongeveer € 6.000,- voor een hybride warmtepomp met buitenunit met 4 kW vermogen. Deze prijs is inclusief btw en montage, maar exclusief subsidie*.

  * Verderop leest u meer over subsidie op warmtepompen.

  Welke besparing levert een hybride warmtepomp op?

  De besparingen die u kunt verwachten met een hybride systeem zijn uiteraard afhankelijk van uw type woning en de isolatiegraad. Maar de duurzame investering in een warmtepomp levert altijd besparingen op.

  Voor een gemiddelde hoekwoning met matige isolatie bespaart u ongeveer € 900,- per jaar op de energierekening, op basis van de gas- en stroomprijzen voor de lange termijn. Bij stijgende energieprijzen neemt de besparing verder toe. Want de warmtepomp gebruikt elektriciteit en geen gas, wat goedkoper is.

  Wat kost een volledig elektrische warmtepomp?

  Een elektrische warmtepomp vervangt uw cv-installatie volledig. Voor dit type warmtepomp met buitenunit en 8 kW vermogen bedraagt uw investering ongeveer
  €13.000,-. Deze prijs is inclusief btw en montage, maar exclusief eventuele subsidie*.

  * Verderop leest u meer over subsidie op warmtepompen.

  Welke besparing levert een volledig elektrische warmtepomp op?

  Ook de besparingen van een volledig elektrische warmtepomp hangen af van uw type woning en de mate van isolatie. Maar ook hier heeft u met een warmtepomp altijd lagere energiekosten.

  Voor een gemiddelde hoekwoning met voldoende tot goede isolatie bespaart u ongeveer € 790,- per jaar op uw energierekening, gerekend vanuit de gas- en stroomprijzen voor de lange termijn. Bij stijgende energieprijzen neemt de besparing verder toe. Uw warmtevoorziening draait niet op gas, maar op elektriciteit. Dat is goedkoper.

  Eventuele extra kosten

  Mogelijk brengt de installatie van een warmtepomp nog meer kosten met zich mee. We onderscheiden:

  Radiatoren
  Een warmtepomp geeft warmte af in lagere temperaturen dan een cv-installatie doet. Het kan zijn dat uw huidige radiatoren niet voldoende groot of dik zijn om de warmte te verspreiden in de ruimte. Mogelijk moet u een radiator vervangen of een extra radiator toevoegen.

  Thermostaatknoppen
  Heeft u radiatoren zonder thermostaatknoppen? Dan doet u er goed aan deze ook te vervangen. Zo kunt u beter per kamer de temperatuur instellen en optimaal de warmte van de warmtepomp reguleren.

  Uitbreiding meterkast
  Sommige meterkasten zijn onvoldoende ingericht op de vraag naar stroom door een warmtepomp. Uw meterkast laten uitbreiden komt op ongeveer € 200,- in totaal.

  Een gedetailleerde berekening van de kosten en de besparing maken voor uw woningtype en welk type pomp voor uw woning geschikt is, vertellen we u graag tijdens een persoonlijk gesprek. Vraag het vandaag nog aan. Het is gratis.

  Warmtepomp subsidie

  Investeert u in een warmtepomp, dan kunt u ISDE-subsidie krijgen. ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. De subsidies zijn als volgt vastgesteld:

  Type warmtepomp Vermogen Subsidiebedrag
  Hybride warmtepomp 3 kW tot 7 kW € 1.950,- tot € 3.000,-
  Volledige lucht-water-warmtepomp 3 kW tot 12 kW € 1.950,- tot € 3.750,-

  Kiest u binnen 2 jaar voor een warmtepomp en verder isolerende maatregelen voor uw huis, dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor aanvullende isolatiesubsidie voor deze grote investering. Naast het berekenen van uw subsidiebedrag(en), helpen we u ook graag verder met advies over mogelijke gunstige leningen of financiering vanuit uw hypotheek.

  Combinatie met zonnepanelen

  Een warmtepomp vervangt uw cv-ketel of werkt met de cv-ketel samen en biedt een hoger rendement in energie. In die laatste situatie kiest u voor een hybride warmtepomp. Welke van de twee systemen u ook kiest, u zit in de toekomst gebeiteld met een duurzame manier van energiewinning. Geniet van comfortabele warmte in huis en het warme water voor de douche en keuken.

  Omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt en u minder of geen gas gebruikt, bespaart u op de energierekening. Wanneer u groene stroom van uw zonnepanelen gebruikt, bent u voor een groot deel onafhankelijk van energieleveranciers en maakt u enorme stappen in klimaatneutraal leven.

  Wat kan Ecotec voor u doen?

  We begeleiden u graag naar de eindoplossing in kostenverlaging en energiezuinig wonen. Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek.

  Maak vandaag nog een afspraak en laat ons uw financiële voordelen uitrekenen. We nemen graag uw huidige radiatoren en hun capaciteit mee in ons advies. Daarnaast bekijken we of er voldoende ruimte is voor de installatie en hoe we uw woning goed kunnen voorzien van voldoende warmte.

  Ons bezoek is helemaal gratis. Bel naar 088 – 2054 100 of vul onderstaand contactformulier in. We staan voor u klaar!

   Gratis advies

   Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen en/of warmtepompen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. Het is gratis. We helpen u graag.

   Casthijs
   Casthijs
   14:41 05 Jul 24
   Ecotec Solar heeft onlangs een warmtepomp bij ons geplaatst en we zijn erg tevreden met hun service. Het team was... professioneel en behulpzaam vanaf het eerste contact. De installatie verliep soepel en de monteurs werkten netjes en efficiënt. Onze nieuwe warmtepomp functioneert goed en draagt bij aan het comfort van ons huis. We waarderen de duidelijke communicatie en het vakmanschap van Ecotec Solar. Zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een betrouwbare partner voor duurzame installaties.lees verder
   Jan Mijnsbergen
   Jan Mijnsbergen
   14:13 07 Jun 24
   Snel, vakkundig, compleet en vriendelijk.Dat geldt voor het hele traject: offerte, opdracht, montage en helpdesk.
   Demi Goossens
   Demi Goossens
   17:10 05 Jun 24
   Vandaag zonnepanelen laten zeten door dit bedrijf. Er is erg netjes met ons gecommuniceerd. De panelen konden helaas... niet geplaatst worden hoe het eerst voorgesteld was, maar ze zijn met een mooie oplossing gekomen. De afwerking binnen van de kabels is ook super netjes gedaan. Nog een extra pluspuntje aan de elektricien. Onwijs vriendelijke meneer die ons heeft geholpen met het aanmelden van de panelen en ons goeie tips heeft gegeven.lees verder
   Janis Barens
   Janis Barens
   15:00 07 Apr 24
   Letland
   Daisy De peinder
   Daisy De peinder
   15:42 08 Feb 24
   Afgelopen jaren meerdere keren telefonisch contact gehad met verschillende werknemers van Ecotec ivm mijn zonnepanelen... uitleessysteem. Zij zijn wat mij betreft DE beste in het helpen van klanten.Beleefd, geduldig, professioneel, doelgericht, komen na wat beloofd wordt, reageren snel, geen wachttijd aan de telefoon, zij nemen de klant serieus….super fijn!Eigenlijk allemaal hele normale dingen……Maar zij vallen wat mij betreft echt heel ergop tussen alle andere bedrijven. Nou dat ☺️lees verder
   Tom De Jong
   Tom De Jong
   12:08 22 Jan 24
   Goed bedrijf en duidelijk in de offerte fijn en kundig personeel
   Kenji Leeuw
   Kenji Leeuw
   18:19 05 Jan 24
   Ik ben erg blij met de zonnepanelen die Ecotec Solar onlangs bij mijn huis in Rotterdam heeft geplaatst. Het team nam... de tijd om al mijn vragen te beantwoorden en gaven me duidelijke informatie over zonne-energie. Ook de installatie verliep snel en vakkundig. Monteurs werkten netjes en het resultaat ziet er top uit.Met plezier geef ik vijf sterren, ook voor de uitstekende klantenservice.lees verder
   Cassim Leeuwenburgh
   Cassim Leeuwenburgh
   18:10 05 Jan 24
   Hierbij deel ik mijn buitengewoon positieve ervaring met Ecotec Solar. De adviseur was professioneel en de installatie... verliep vlot. De zonnepanelen hebben mijn energierekening aanzienlijk verlaagd. Bedankt, Ecotec Solar, voor het mogelijk maken van mijn overstap naar duurzame zonne-energie. Ik kijk uit naar ons volgende project: de installatie van een warmtepomp.lees verder
   Herman
   Herman
   23:10 15 Nov 23
   Ons dak heeft een wat lastige vorm. Met enig puzzelen kon Ecotec hier toch 8 zonnepanelen plaatsen. De panelen zijn van... hoge kwaliteit; de prijs is redelijk. Het contact verliep correct en vriendelijk. De bijgeleverde App maakt het mogelijk om de stroomproductie op de voet te volgen. Wij zijn zeer tevreden.lees verder
   Frits van Aanhold
   Frits van Aanhold
   13:30 08 Nov 23
   Marleen Sengers
   Marleen Sengers
   13:02 04 Nov 23
   Informatie vooraf uitgebreid.Snelle afspraak tot plaatsen . Fijne werknemers die de plaatsing uitvoerden. Werken... netjes. Goede communicatie uitleg na plaatsing. Aanrader.lees verder
   Gerbert Romijn
   Gerbert Romijn
   18:13 01 Nov 23
   De mensen bij Ecotec-Solar hebben ons heel goed begeleid bij het aanschaffen en installeren van onze zonnepanelen. De... installatie was in twee uur gepiept. Bij de helpdesk worden we altijd heel goed geholpen. Dat is heel fijn.lees verder
   Irnad Bruijns
   Irnad Bruijns
   18:22 22 Oct 23
   Klijmij Security
   Klijmij Security
   10:18 19 Oct 23
   Op 27-09-2023 zijn bij ons 12 zonnepanelen op het dak geplaatst. Het montageteam was op tijd aanwezig en heeft de... panelen op een nette manier, met weinig tot geen overlast voor anderen, gelegd. Hierbij is er door Brian van het montageteam voorgesteld om de panelen een kwartslag gedraaid en beide kanten van het dak een gelijk aantal panelen te leggen omdat het op deze manier beter en netter uitkwam. Ook de uitleg over het systeem en de app, plus de hulp bij het aanmelden van de panelen door Brian was erg duidelijk en welkom. En nu maar veel zonnige en heldere dagen krijgen om maximaal te profiteren van een gasvrij leven.lees verder
   Ad de Jong
   Ad de Jong
   00:44 13 Aug 23
   Ik ben erg tevreden met de goede service van Ecotec.Van de adviseur (Lex), die bij mij thuis langs is geweest kreeg ik... duidelijk uitleg over de mogelijkheden, de offerte met mijn voorkeur ontving ik al een dag later. Bij de offerte zat een duidelijke foto van mijn platte dak waar je precies kon zien hoe de zonnepanelen kwamen te liggen, daar was ik erg blij mee.Juist omdat ik kon zien hoe ze kwamen te liggen wilde ik een wijziging , de offerte daarvan kreeg ik weer na een dag en waren we daarna snel rond.De communicatie met de medewerkers op het kantoor is goed gegaan, ik kreeg altijd snel en vriendelijk antwoord op mijn vragen.Hoe alles verder in zijn werk ging met het aanmelden en het installeren van de app kreeg ik duidelijk uitgelegd in een mail.Het montageteam was er op de afgesproken tijd, ze waren erg vriendelijk, hebben na het plaatsen binnen en buiten alles netjes opgeruimd en vroegen zelfs om de stofzuiger.lees verder
   Joost van Wagtendonk
   Joost van Wagtendonk
   17:14 02 Jun 23
   Ik kan meedelen dat ik nu na 2 maanden de zonnepanelen in gebruik te hebben zeer tevreden ben met hoe alles werkt. De... opbrengst is boven verwachting.Over de montage en afwerking alle lof.Ecotec bedankt voor de samenwerking.lees verder
   Anita&Ad
   Anita&Ad
   14:54 12 Jul 22
   Nadat we een huisbezoek hadden gehad ontvingen we een duidelijke offerte met meerdere keuzes. Er werd niets... opgedrongen.Montage van de panelen werd zeer netjes en correct uitgevoerd door eigen personeel. Er werd ruim de tijd ervoor genomen en alles werd netjes afgehandeld. Alleen jammer dat het bedrijf niet de BTW teruggaaf voor je regelt. Je ontvangt wel documenten hiervoor, maar voor een leek nog best gecompliceerd. Gelukkig helpen ze je telefonisch goed om je hier doorheen te begeleiden. Zeker een aanrader dit bedrijf.lees verder
   Alex Hellenthal
   Alex Hellenthal
   09:23 18 Dec 21
   Zonnepanelen liggen er nu dik twee maanden op, installatie was snel en goed, prima prijs ook, aanrader!
   AJM Aarts
   AJM Aarts
   08:38 20 Nov 21
   Op 1 november j.l. zijn door Ecotecsolar bij ons 20 zonnepanelen geplaatst.De werkzaamheden zijn door door dit bedrijf... prima uitgevoerd.Ik kan gerust zeggen dat de aansluitingen binnen bijzonder netjes zijn gedaan evenals de plaatsing van de zonnepanelen buiten. Al bij al, is alles naar tevredenheid uitgevoerd. Ook de contacten met het bedrijf tot nu toe zijn prima verlopen.We hopen dat dit zo blijft , ook bij eventuele problemen, maar hebben tot nu toe geen aanleiding hieraan te twijfelen.lees verder
   Wim van der Giessen
   Wim van der Giessen
   09:58 30 Oct 21
   Ik heb Ecotec Solar - Zonnepanelen ervaren als een zeer vakkundig en professioneel bedrijf.Heel duidelijk in offerte... traject met meerdere opties, communicatie snel en compleet en uiteindelijke installatie van mijn zonnepanelen naar volle tevredenheid uitgevoerd. Aftersales is ook een compliment waard. Kortom ZEER tevreden!lees verder
   Gwendeling De big
   Gwendeling De big
   10:14 01 Oct 21
   Overal kan er iets fout gaan, maar hoe wordt het hersteld. Groot compliment aan Ecotec en in het bijzonder aan Esther... Voormolen. Nogmaals bedankt voor de mooie reactie per e-mail en vervolgens ook nog voor de prachtige bos bloemen! Groetjes Jean-Paul de Grootlees verder
   Martijn De Rijke
   Martijn De Rijke
   18:45 13 Sep 21
   Alles klopt... snel een afspraak aan huis met de adviseur, fijn gesprek waar voor en nadelen benoemd werden. Offerte... binnen paar dagen ontvangen. Ook op vragen wordt snel geantwoord. Na een paar maanden al geplaatst. Alles keurig en niets op aan te merken. Zeker aanrader...lees verder
   Erik van Osenbruggen
   Erik van Osenbruggen
   05:54 13 Aug 21
   Van verzoek informatie opvraag, offerte tot en met levering en plaatsing alles perfect gelopen. Vriendelijke en... deskundige mensen. Ik beveel anderen EcotecSolar van harte aan.lees verder
   Leo Ceelen
   Leo Ceelen
   19:24 10 Aug 21
   Fijn bedrijf. Goede communicatie. Alle afspraken nagekomen en het belangrijkste, de zonnepanelen liggen keurig op het... dak en werken perfect.lees verder
   Arno Vroegindeweij
   Arno Vroegindeweij
   10:07 25 Jul 21
   Ecotec verzorgd de installatie met zorg en reageert heel snel op vragen. Ben zeer tevreden over deze installateur.
   Bernie Blumer
   Bernie Blumer
   08:43 21 Jul 21
   Zeer tevreden over de plaatsing van de zonnepanelen. Kwaliteit staat boven aan een dat is m.i. belangrijker dan prijs... (prijs/pret verhouding moet natuurlijk wel goed zijn). Na tekenen contact zijn de afspraken goed nagekomen. Kortom prettige ervaring!lees verder
   Frits de Reus
   Frits de Reus
   16:00 16 Jul 21
   Ben erg blij met de zonnepanelen dit hadden we eerder moeten doen
   Bert van Oort
   Bert van Oort
   12:02 10 Jun 21
   Geweldige service, de installateurs waren heel vakbekwaam en uiterst correct. tot op heden ben ik zeer tevreden.... Ecotec is een aanrader.lees verder
   henk fons
   henk fons
   15:48 04 Jun 21
   Vandaag 30 Juni. Gisteren zijn de monteurs van Ecotec langs geweest om de panelen alsnog mooi strak te plaatsen. Ecotec... had onderstaande review gelezen en heeft mij toen teruggebeld dat het niet de bedoeling is dat een klant ontevreden is. Echt service van dit bedrijf want ik dacht daar komen ze nooit voor terug en dat ik misschien te pietluttig zou zijn. Ook de monteur erkende dat ze idd niet helemaal recht lagen en hebben het dus keurig opgelost. Ecotec geeft dus echt vertouwen. Aanrader! Nogmaals dank voor goede service. Laat de zon maar verder schijnen!Heb de panelen(14) nu 3 weken in gebruik en al ruim 300 kw opgewekt. Heb 6 panelen aan achterzijde woning en 8 aan de voorkant. Heb nog getwijfeld voor paralel schakeling met optimizers maar was volgens Ecotec onnodig en duurder. Volgens technische berekening weinig last van schaduw. Heb alleen wel 2 opmerkingen. De monteurs maakten alleen gebruik van een ladder zonder valbeveiliging. Bij de huurwoningen aan onze overkant werkte ook een bedrijf en die werkte met steigers en dakbeveliging.Een ander punt is dat ik later pas merkte dat de panelen niet helemaal kaarsrecht zijn gelegd dat had echt strakker gekund.Het hele klusje is heel rap gedaan in amper 3 uur. Na een paar dagen inlog code voor app ontvangen en formulieren voor btw teruggaaf.lees verder
   Els van Boheemen
   Els van Boheemen
   18:07 22 May 21
   plaatsing perfect geregeld en benodigde draden uit het zicht .zeker een aanrader om bij Ecotecsolar de zonnepanelen te... laten plaatsen.lees verder
   Daan De Zeeuw
   Daan De Zeeuw
   18:18 16 Apr 21
   Vakkundige -en snelle montage. Er wordt ook meegedacht hoe het er uiteindelijk uit ziet na plaatsing op het dak -en dat... geldt ook de installatie binnen in de woning. De monteurs willen zelf ook tevreden weg gaan, dat is aan alles te merken. Wij zijn ook erg blij met de mooie zwarte panelen !lees verder
   Piet Kramp
   Piet Kramp
   18:18 16 Apr 21
   EcoTec is een betrouwbaar bedrijf voor de installatie van uw zonnepanelen. Deinformatie die wordt geven tijdens het... voorgesprek sluit nauw aan bij de belofte die ze doen. Na de installatie krijg je na een week goede informatie over hoe je de BTW kunt terug vorderen van de belasting, hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen. Personeel laat alles netjes opgeruimd achter, ze nemen al hun afval keurig mee.Zijn zeer harde werkers en zijn goed op elkaar ingesteld.Een minpunt is dat de installateurs het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften, de ARBO regelgeving wordt met schrede voeten overtreden, maar daar zijn ze zelf tenslotte verantwoordelijk voor. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en kunnen dit zeker aanbevelen.lees verder
   Bastiaan Opmeer
   Bastiaan Opmeer
   16:46 16 Apr 21
   Wij zijn zeer tevreden met de zonnepanelen die geplaatst zijn. Nu maar hopen op mooie zomers, want de eerste... resultaten zijn zeer goed. Deverwachting is dat de terugverdien tijd ruimschoots wordt gehaald.lees verder
   Jaap Verwijs
   Jaap Verwijs
   08:45 24 Feb 21
   ik ben in december via het energieloket in de Hoekse waard bijEcotec terecht gekomen. Na een persoonlijk gesprek was... het voor mijn duidelijk dat we voor Ecotec gingen kiezen.begin februari zouden de panelen het dak op gaan, maar gezien de zware sneeuwval was dat niet mogelijk.Maar wel die dag de monteur aan huis om al het binnenwerk te monteren.En vorige week de rest op het dak gemonteerd.Ik ben zeer goed te spreken over zowel het bedrijf als de monteurs alles liep vlot en zonder problemen ik beveel Ecotec dan ook zeker aan.lees verder
   Raoul Guillermo
   Raoul Guillermo
   09:56 31 Jan 21
   Na diverse websites bekeken te hebben van zonnepanelen aanbieders gekozen voor Ecotec. Allereerst zijn ze aangesloten... bij zongarant, hier begon mijn vergelijkingstraject mee. Op de website is duidelijke informatie terug te vinden over de werkwijze en na een paar offertes vergeleken te hebben heb ik gekozen voor degene die het meest proactief handelde en goed bereikbaar was. Vriendelijke medewerkers zowel op kantoor als de mensen die bij ons kwamen installeren, dank Ecotec!lees verder
   Landmeetkunde Timmermans B.V.
   Landmeetkunde Timmermans B.V.
   12:44 20 Jan 21
   Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.lees verder
   Jan Braspenning
   Jan Braspenning
   19:41 05 Jan 21
   Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordlees verder
   John Libert
   John Libert
   19:32 05 Jan 21
   Bij deze wil ik mijn complimenten uitspreken voor hoe Ecotec Solar ons heeft geholpen met onze zonnepanelen. Dit in het... bijzonder vanwege een zeer slechte ervaring met een andere aanbieder. Het bezoek van uw adviseur, de snelheid waarmee we de duidelijke offerte mochten ontvangen, de verdere afhandeling, de snelle en fraaie installatie, kortom al onze interactie met Ecotec liet ons zien hoe een leverancier wel snel kan handelen en gemaakte afspraken nakomt en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Onze tevredenheid is zéker ook van toepassing op het montageteam van Ecotec Solar voor de zeer nette installatie. Wij zijn een tevreden klant.lees verder
   John Slegers
   John Slegers
   12:00 05 Jan 21
   Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.lees verder
   Meer beoordelingen
   js_loader