Alle informatie over zonnepanelen kosten op een rij

Van onze klanten weten we dat zonnepanelen kosten vergelijken een belangrijke stap is in het beslissingsproces. Om op een juiste manier de kosten voor nieuwe zonnepanelen te vergelijken, houdt u rekening met de volgende factoren:

  • Hoeveel panelen heeft u nodig?
  • Wat weet u over de kwaliteit van de panelen en hoe lang gaan ze mee?
  • Zijn overige kosten als installatie, omvormer en montage bij de prijs inbegrepen?
  • Welke garanties zijn inclusief bij de aangeboden offerte?
  • Op welke manier kunt u de financiering regelen en hoe kan uw leverancier daarbij helpen?

De prijs voor een set zonnepanelen op uw dak hangt uiteraard voor een groot deel af van de belangrijkste factor: het aantal panelen. Ecotec Solar biedt een all-in prijs inclusief de omvormer, bekabeling en andere benodigdheden, het onderstel en de installatiekosten van de zonnepanelen. Ook hulp bij de financiering en service vinden wij belangrijk.

Kwaliteit
De Q.ANTUM technologie levert een hoger rendement dan de standaardpanelen van onze concurrenten. Daarom heeft u minder panelen nodig. Onze calculator, ontwikkeld met software door TU Delft, berekent heel precies hoeveel panelen u nodig heeft om de door u gewenste opbrengst te behalen.

Garantie
Onze prijs bestaat niet alleen uit product- en servicecomponenten. De Europese leverancier biedt een unieke fabrieksgarantie van 25 jaar op de zonnepanelen. Ecotec Solar doet daar nog een schepje bovenop met een unieke kWh-garantie! Wilt u meer weten over onze garanties? U vindt alle informatie op een rij op de pagina Garantie.

Financiering, subsidie en BTW-teruggave
Ecotec werkt nauw samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) dat als uitvoeringsorganisatie en bemiddelaar van het Nationaal Energiebespaarfonds is aangewezen. Het fonds maakt een gunstige energiebespaarlening mogelijk. Heeft u een tophypotheek? Ook dan behoort een financiering via SVn tot de mogelijkheden.

Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie voor energiebesparing of een stimuleringsregeling van de regionale of lokale organisaties. Check wat voor uw gemeente van toepassing is op de websites van SVn of Verbeter je Huis.

Tot slot kunt u de BTW van 21% over de complete installatie terugvragen bij de Belastingdienst. In een persoonlijk gesprek leggen we u graag uit hoe dat werkt.

Direct lagere kosten; ook voor bedrijven

Na het installeren van de zonnepanelen, dalen uw elektriciteitskosten per direct. In de meeste gevallen zijn de maandelijkse kosten van de SVn Energiebespaarlening lager dan uw maandelijkse kosten die u aan uw netbeheerder betaalt. Met het geld dat u bespaart, kunt u uw lening aflossen.

Ook voor bedrijven en instellingen is het bijna altijd rendabel om een PV-installatie te plaatsen. Ecotec Solar heeft vele grootschalige zonnepanelenprojecten gerealiseerd waarbij de SDE (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) in combinatie met subsidie tot een investeringskorting leidde. Deze regelingen maken een investering in zonnepanelen voor bedrijven en instellingen nog aantrekkelijker én verkort de terugverdientijd aanzienlijk.

Met onze uitgekiende calculator is het voor ons geen moeite u een offerte toe te sturen. Op die manier kunt u goed vergelijken. Wilt u liever direct een afspraak maken met een van onze mensen voor uitleg aan huis? Neem vandaag nog contact met ons op.

Maak een afspraak

Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. We helpen u graag.

VvE Beukenhof
VvE Beukenhof
14:42 20 Jan 21
Installatiedatum 8 april 2020Als VvE bestuur hebben we meerdere PV-installateurs uitgenodigd voor een advies van een... PV-installatie voor onze VvE in Breda. Na alles geëvalueerd te hebben was het ons vrij snel duidelijk, Ecotec Solar springt er in advies, transparantie, kwaliteit en duidelijkheid bovenuit. Ook de uitwerking van de investeringsbegroting was duidelijk en in een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. De bouw van de complete installatie is naar onze volle tevredenheid verricht. De monteurs hebben keurig gewerkt en nadat de werkzaamheden afgerond waren, is alles netjes opgeruimd. Een bedrijf dat doet wat het belooft. Vanaf het 1e gesprek een goed gevoel bij gehad en dat was dus terecht!read more
P Thomassen
P Thomassen
14:30 20 Jan 21
Installatiedatum 17 mei 2019Wij wilde op onze fraaie woning geen standaard zonnepanelen dus dan kom je bij... indaksystemen. Echter op zoek naar een ter zake kundig bedrijf was het nog niet zo eenvoudig een bedrijf met kennis en ervaring te vinden. Uiteindelijk via-via bij Ecotec Solar terecht gekomen en na meerdere adviesgesprekken te hebben gehad met een van hun specialisten was het ons duidelijk, Ecotec Solar moet dit gaan doen! Het resultaat voldoet geheel aan onze verwachting en we zijn dan ook content met het resultaat.read more
R Vink
R Vink
14:18 20 Jan 21
Installatiedatum 31 augustus 2019Voor onze natuurcamping zijn wij lokaal langere tijd op zoek geweest naar groene... elektra in eigen beheer die past in de natuuromgeving. Uiteindelijk via een kennis uitgekomen in Nederland bij Ecotec Solar. Meteen na het eerste adviesgesprek was het ons duidelijk, zij begrijpen onze wensen!! Uiteindelijk van begin tot het einde alle lof voor hun prestatie. Bij Ecotec is "afspraak 100% afspraak"! Bedrijf met Duitse kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijs. Zeer professionele montage door aangename monteurs. Als tip zou ik mee willen geven duidelijker de verschillen van 1-fase en 3-fase omvormer te vertellen.read more
Landmeetkunde Timmermans B.V.
Landmeetkunde Timmermans B.V.
12:44 20 Jan 21
Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.read more
Jan Braspenning
Jan Braspenning
19:41 05 Jan 21
Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordread more
John Slegers
John Slegers
12:00 05 Jan 21
Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.read more
Cassim Leeuwenburgh
Cassim Leeuwenburgh
19:37 04 Jan 21
Na ruimschoots onderzoek gedaan te hebben naar verschillende leveranciers in gesprek gegaan met een tweetal partijen.... Ecotec was het meest transparant in zijn werkwijze maar vooral ook in de kosten, terugverdientijd enz. Enorm vriendelijke medewerkers en vakbekwame installateurs. Ben je van plan zonnepanelen aan te schaffen dan beveel ik Ecotec ten zeerste aan.read more
Next Reviews