+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

Opbrengst zonnepaneel per maand, jaar of zelf per dag berekenen

De opbrengst van zonnepanelen berekenen voor uw situatie is een standaard onderdeel binnen onze offerte. Dat geeft namelijk aan wat u van een installatie met zonnepanelen mag verwachten. Niet alle daken staan gericht op het zuiden, wat de meest ideale zonneopbrengst geeft. Mogelijk staat er voor uw huis een grote boom. Of vangt uw dak schaduw van een schoorsteen. Dat is vaak geen enkele belemmering. Over het algemeen geldt: zonnepanelen met een hogere opbrengst geven een hoog rendement.

De werkelijke opbrengst hangt namelijk van nog meer belangrijke factoren af. Onder andere van het aantal zonnepanelen dat op uw dak past, de kwaliteit en het vermogen, maar ook externe factoren als het aantal zonuren en de temperatuur. Want in Nederland schijnt de zon zeker niet elke dag. Het rendement van een zonnepaneel van 345 Wp kan daarom op uw dak in het westen hoger zijn dan bij uw kennis in het oosten.

Een moderne installatie van zonnepanelen passen we daarom aan uw omstandigheden aan. We leveren optioneel een string-omvormer en/of power optimizer om het hoogste rendement mogelijk uit uw installatie te halen. Daarmee is een paar dagen bewolkt weer geen enkel probleem. Uw installatie blijft stroom opwekken.

Het rendement van zonnepanelen is de opbrengst aan opgewekte stroom. Op deze pagina ontdekt u meer over het technisch rendement dat uw zonnepanelen opleveren, berekend over het vermogen van de installatie. Over het financieel rendement vindt u meer informatie op de pagina ‘Terugverdientijd van zonnepanelen’.

Hoeveel energie levert een zonnepaneel werkelijk?

Het vermogen van zonnepanelen duiden we aan in wattpiek (Wp). Voor de maximumcapaciteit gaan we uit van ideale omstandigheden. Dat is 1.000 watt per m2 bij een temperatuur van 250C. Omdat deze omstandigheden in Nederland niet realistisch zijn, berekenen we de realistische opbrengst ofwel het gemiddelde rendement.

Dit rendement wordt uitgedrukt in een percentage. Een rekenvoorbeeld: stel dat u 10 solar panelen op uw dak laat plaatsen met elk een vermogen van 400 Wp. Genereert de installatie per jaar 3.800 kWh, dan is het technische rendement 95% (4.000 (maximale capaciteit) gedeeld door 3.800 (werkelijke opbrengst)).

Het doel is een zo hoog mogelijk percentage te behalen. Dat kunnen we voor uw situatie berekenen. Bij de berekening houden we rekening met een aantal factoren:

  • capaciteit van het type zonnepaneel
  • type installatie (o.a. de omvormer)
  • plaatsing van de zonnepanelen t.o.v. uw locatie en omgeving (geen schaduw van andere gebouwen en bomen)
  • beschikbare dakoppervlakte
  • juiste hellingshoek van uw dak (bij voorkeur tussen 20 en 60 graden)*
  • het gemiddeld aantal zonuren**

* bij platte daken worden de panelen op een onderconstructie geplaatst, waardoor de panelen onder een hoek van 10 tot 15 graden komen te liggen.

** volgens de cijfers van het KNMI

Gemiddelde opbrengst zonnepaneel rekenvoorbeeld
De meest geleverde installatie omvat 10 zonnepanelen. We blijven daarom even bij het hierboven beschreven voorbeeld. De 10 panelen met een vermogen van 400 Wp leveren werkelijk samen 3.800 kWh per jaar. De som per maand, week en dag is vervolgens eenvoudig uit te rekenen.

Opbrengst 10 zonnepanelen Periode
Per jaar 3.800 kWh
Per maand 316,7 kWh
Per week 73 kWh
Per dag 10,4 kWh

Het werkelijke energieverbruik per jaar voor een gemiddeld gezin in Nederland ligt boven de 4.000 kWh. Wat u exact nodig heeft, kunt u terugvinden op de jaarafrekening van uw huidige energieleverancier.

Een deel van uw energiebehoefte blijft u in dat geval inkopen. Vooral in de herfst- en wintermaanden zult u daar gebruik van maken. Tijdens de lente en zomer schijnt de zon vaker. U kunt dan het overschot aan energie dat uw installatie produceert terugleveren aan uw energieleverancier. Daar krijgt u een vergoeding voor die de komende jaren gesubsidieerd blijft. We noemen dat salderen. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Welke zonnepanelen kies ik voor een optimaal rendement?

Ecotec levert zonnepanelen met de Q.ANTUM technologie, die speciaal zijn ontwikkeld door het Duitse bedrijf Q Cells. Daarmee genereren onze panelen een hoge opbrengst; tot wel 17% hoger dan concurrerende merken, ook als de zon zich wat minder vaak laat zien.

Het verschil in technisch rendement hangt af van uw keuze voor een type paneel. Uw keuze baseert u bijvoorbeeld op het beschikbare budget of het oppervlakte op uw dak. Heeft uw woning een beperkte dakoppervlakte, dan is een set van hoogvermogen panelen voor uw situatie ideaal. Is uw pand een bijzonder of exclusief gebouw, dan stelt u waarschijnlijk hogere eisen aan de uitstraling van het geheel. Voor deze toepassing kiest u zonnepanelen met zwarte cellen in een geïntegreerd daksysteem, zodat er een homogeen oppervlak ontstaat.

Hoe laten we een zonnepaneel maximaal renderen?

Naast kwaliteit kunnen we nog meer doen om maximaal rendement (of opbrengst) uit uw duurzame investering te halen.

Plaats en helling
De plaatsing van zonnepanelen is belangrijk. Zowel de hellingshoek (ideaal is 35 graden hellingshoek) als de plaats op het dak zijn belangrijk. Heeft u een plat dak, dan monteren we een onderstel afgesteld op de meest optimale hellingshoek. Daarnaast houden we een marge vanaf de dakrand aan, zodat uw installatie onder alle weersomstandigheden veilig op zijn plaats blijft. Ook zorgen we voor een afstand tussen de panelen en uw dak, wat zorgt voor een uitstekende ventilatie. Tot slot houden we uiteraard rekening met mogelijke schaduw.

Perfecte installatie
Gecertificeerde vakmensen weten wat ze doen en staan achter hun product. De omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen plaatsen (in veel gevallen op zolder) minimaliseert energieverlies. U heeft geen zorgen om losse kabels of rommel in de meterkast. We monteren vakkundig en ruimen alles netjes op.

Loopt het vermogen en de opbrengst zonnepanelen terug?

De zonnepanelen installatie die we nu op uw dak leggen, zijn voorzien van de nieuwste Q.antum technologie met meerdere lagen om het maximale uit elke zonnestraal te halen voor een zo hoog mogelijke opbrengst per jaar. Deze panelen zijn nog niet zo lang op de markt. Hoe lang ze meegaan weten we niet zeker. Wat we wel zeker weten is dat ze langer groene stroom zullen leveren dan de voorgaande generaties en die doen al drie decennia dienst.

Toch gaat de prestatie van zonnepanelen elk jaar iets achteruit. Noem het slijtage. Dat komt bij alle zonnepanelen voor, ongeacht welke leverancier u kiest. We berekenen wat uw zonnepanelen in de loop van de jaren opbrengen. Op basis van die cijfers krijgt u garanties.

Prestatiegarantie

Uw zonnepanelen leveren we met 25 jaar garantie vanuit de fabriek. We geven u daarmee de zekerheid dat uw panelen tijdens deze periode een bepaalde opbrengst leveren. Na die 25 jaar leveren uw panelen nog steeds meer dan 85% van hun vermogen en kunnen ze nog een hele tijd mee.

Persoonlijk advies

Vanwege de ruime mogelijkheden, betekent deskundig advies voor het meest gunstige rendement in uw situatie een persoonlijk advies. Ecotec Solar helpt u daarbij. We komen bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Dat is vrijblijvend en kosteloos. Aan de hand van uw wensen, de locatie en het dakoppervlakte van uw pand, leggen we u precies uit welke mogelijkheden u heeft. Zo kunt u een weloverwogen investering in zonnepanelen doen.

Ontdek hier hoe een persoonlijk gesprek in zijn werk gaat, neem direct contact met ons op voor een afspraak. U kunt zelf ook u besparing berekenen.

Gratis advies

Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we u precies uit waar een installatie van zonnepanelen en/of warmtepompen uit bestaat en wat het u oplevert. Uiteraard heeft u voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak. Het is gratis. We helpen u graag.

Ruben Arendshorst
Ruben Arendshorst
17:28 18 Jun 24
Slechte oplevering van installatie van de warmtepomp.De communicatie vanuit Ecotec zijn dusdanig slecht, dat we wel... gehoord zijn, maar het veranderd niet aan wat hun zeggen “vervelende” opsomming van gebeurtenissen en "pech" waar ze zelf niks aan kunnen doen.- De warmtepomp was bij aankomst al kapot geleverd - alle printplaten moesten vervangen worden.- De thermostaat, waarvan tijdens de schouw geconstateerd was dat deze zou werken, bleek niet te functioneren waardoor we nog extra moesten betalen bovenop de afgesproken offerte.- Na installatie lekten de leidingen.- Na installatie en "oplevering" zijn ze zes keer terug moeten komen en hebben we bijna een maand zonder verwarming gezeten.- Zeer slechte service vanuit Ecotec zelf - meerdere keren e-mails gehad dat we de factuur zsm moesten betalen, terwijl de installatie nog niet was voltooid.lees verder
Jan Mijnsbergen
Jan Mijnsbergen
14:13 07 Jun 24
Snel, vakkundig, compleet en vriendelijk.Dat geldt voor het hele traject: offerte, opdracht, montage en helpdesk.
Demi Goossens
Demi Goossens
17:10 05 Jun 24
Vandaag zonnepanelen laten zeten door dit bedrijf. Er is erg netjes met ons gecommuniceerd. De panelen konden helaas... niet geplaatst worden hoe het eerst voorgesteld was, maar ze zijn met een mooie oplossing gekomen. De afwerking binnen van de kabels is ook super netjes gedaan. Nog een extra pluspuntje aan de elektricien. Onwijs vriendelijke meneer die ons heeft geholpen met het aanmelden van de panelen en ons goeie tips heeft gegeven.lees verder
Janis Barens
Janis Barens
15:00 07 Apr 24
Letland
Daisy De peinder
Daisy De peinder
15:42 08 Feb 24
Afgelopen jaren meerdere keren telefonisch contact gehad met verschillende werknemers van Ecotec ivm mijn zonnepanelen... uitleessysteem. Zij zijn wat mij betreft DE beste in het helpen van klanten.Beleefd, geduldig, professioneel, doelgericht, komen na wat beloofd wordt, reageren snel, geen wachttijd aan de telefoon, zij nemen de klant serieus….super fijn!Eigenlijk allemaal hele normale dingen……Maar zij vallen wat mij betreft echt heel ergop tussen alle andere bedrijven. Nou dat ☺️lees verder
Tom De Jong
Tom De Jong
12:08 22 Jan 24
Goed bedrijf en duidelijk in de offerte fijn en kundig personeel
Kenji Leeuw
Kenji Leeuw
18:19 05 Jan 24
Ik ben erg blij met de zonnepanelen die Ecotec Solar onlangs bij mijn huis in Rotterdam heeft geplaatst. Het team nam... de tijd om al mijn vragen te beantwoorden en gaven me duidelijke informatie over zonne-energie. Ook de installatie verliep snel en vakkundig. Monteurs werkten netjes en het resultaat ziet er top uit.Met plezier geef ik vijf sterren, ook voor de uitstekende klantenservice.lees verder
Cassim Leeuwenburgh
Cassim Leeuwenburgh
18:10 05 Jan 24
Hierbij deel ik mijn buitengewoon positieve ervaring met Ecotec Solar. De adviseur was professioneel en de installatie... verliep vlot. De zonnepanelen hebben mijn energierekening aanzienlijk verlaagd. Bedankt, Ecotec Solar, voor het mogelijk maken van mijn overstap naar duurzame zonne-energie. Ik kijk uit naar ons volgende project: de installatie van een warmtepomp.lees verder
Herman
Herman
23:10 15 Nov 23
Ons dak heeft een wat lastige vorm. Met enig puzzelen kon Ecotec hier toch 8 zonnepanelen plaatsen. De panelen zijn van... hoge kwaliteit; de prijs is redelijk. Het contact verliep correct en vriendelijk. De bijgeleverde App maakt het mogelijk om de stroomproductie op de voet te volgen. Wij zijn zeer tevreden.lees verder
Frits van Aanhold
Frits van Aanhold
13:30 08 Nov 23
Marleen Sengers
Marleen Sengers
13:02 04 Nov 23
Informatie vooraf uitgebreid.Snelle afspraak tot plaatsen . Fijne werknemers die de plaatsing uitvoerden. Werken... netjes. Goede communicatie uitleg na plaatsing. Aanrader.lees verder
Gerbert Romijn
Gerbert Romijn
18:13 01 Nov 23
De mensen bij Ecotec-Solar hebben ons heel goed begeleid bij het aanschaffen en installeren van onze zonnepanelen. De... installatie was in twee uur gepiept. Bij de helpdesk worden we altijd heel goed geholpen. Dat is heel fijn.lees verder
Irnad Bruijns
Irnad Bruijns
18:22 22 Oct 23
Klijmij Security
Klijmij Security
10:18 19 Oct 23
Op 27-09-2023 zijn bij ons 12 zonnepanelen op het dak geplaatst. Het montageteam was op tijd aanwezig en heeft de... panelen op een nette manier, met weinig tot geen overlast voor anderen, gelegd. Hierbij is er door Brian van het montageteam voorgesteld om de panelen een kwartslag gedraaid en beide kanten van het dak een gelijk aantal panelen te leggen omdat het op deze manier beter en netter uitkwam. Ook de uitleg over het systeem en de app, plus de hulp bij het aanmelden van de panelen door Brian was erg duidelijk en welkom. En nu maar veel zonnige en heldere dagen krijgen om maximaal te profiteren van een gasvrij leven.lees verder
Ad de Jong
Ad de Jong
00:44 13 Aug 23
Ik ben erg tevreden met de goede service van Ecotec.Van de adviseur (Lex), die bij mij thuis langs is geweest kreeg ik... duidelijk uitleg over de mogelijkheden, de offerte met mijn voorkeur ontving ik al een dag later. Bij de offerte zat een duidelijke foto van mijn platte dak waar je precies kon zien hoe de zonnepanelen kwamen te liggen, daar was ik erg blij mee.Juist omdat ik kon zien hoe ze kwamen te liggen wilde ik een wijziging , de offerte daarvan kreeg ik weer na een dag en waren we daarna snel rond.De communicatie met de medewerkers op het kantoor is goed gegaan, ik kreeg altijd snel en vriendelijk antwoord op mijn vragen.Hoe alles verder in zijn werk ging met het aanmelden en het installeren van de app kreeg ik duidelijk uitgelegd in een mail.Het montageteam was er op de afgesproken tijd, ze waren erg vriendelijk, hebben na het plaatsen binnen en buiten alles netjes opgeruimd en vroegen zelfs om de stofzuiger.lees verder
Joost van Wagtendonk
Joost van Wagtendonk
17:14 02 Jun 23
Ik kan meedelen dat ik nu na 2 maanden de zonnepanelen in gebruik te hebben zeer tevreden ben met hoe alles werkt. De... opbrengst is boven verwachting.Over de montage en afwerking alle lof.Ecotec bedankt voor de samenwerking.lees verder
Anita&Ad
Anita&Ad
14:54 12 Jul 22
Nadat we een huisbezoek hadden gehad ontvingen we een duidelijke offerte met meerdere keuzes. Er werd niets... opgedrongen.Montage van de panelen werd zeer netjes en correct uitgevoerd door eigen personeel. Er werd ruim de tijd ervoor genomen en alles werd netjes afgehandeld. Alleen jammer dat het bedrijf niet de BTW teruggaaf voor je regelt. Je ontvangt wel documenten hiervoor, maar voor een leek nog best gecompliceerd. Gelukkig helpen ze je telefonisch goed om je hier doorheen te begeleiden. Zeker een aanrader dit bedrijf.lees verder
Alex Hellenthal
Alex Hellenthal
09:23 18 Dec 21
Zonnepanelen liggen er nu dik twee maanden op, installatie was snel en goed, prima prijs ook, aanrader!
AJM Aarts
AJM Aarts
08:38 20 Nov 21
Op 1 november j.l. zijn door Ecotecsolar bij ons 20 zonnepanelen geplaatst.De werkzaamheden zijn door door dit bedrijf... prima uitgevoerd.Ik kan gerust zeggen dat de aansluitingen binnen bijzonder netjes zijn gedaan evenals de plaatsing van de zonnepanelen buiten. Al bij al, is alles naar tevredenheid uitgevoerd. Ook de contacten met het bedrijf tot nu toe zijn prima verlopen.We hopen dat dit zo blijft , ook bij eventuele problemen, maar hebben tot nu toe geen aanleiding hieraan te twijfelen.lees verder
Wim van der Giessen
Wim van der Giessen
09:58 30 Oct 21
Ik heb Ecotec Solar - Zonnepanelen ervaren als een zeer vakkundig en professioneel bedrijf.Heel duidelijk in offerte... traject met meerdere opties, communicatie snel en compleet en uiteindelijke installatie van mijn zonnepanelen naar volle tevredenheid uitgevoerd. Aftersales is ook een compliment waard. Kortom ZEER tevreden!lees verder
Gwendeling De big
Gwendeling De big
10:14 01 Oct 21
Overal kan er iets fout gaan, maar hoe wordt het hersteld. Groot compliment aan Ecotec en in het bijzonder aan Esther... Voormolen. Nogmaals bedankt voor de mooie reactie per e-mail en vervolgens ook nog voor de prachtige bos bloemen! Groetjes Jean-Paul de Grootlees verder
Martijn De Rijke
Martijn De Rijke
18:45 13 Sep 21
Alles klopt... snel een afspraak aan huis met de adviseur, fijn gesprek waar voor en nadelen benoemd werden. Offerte... binnen paar dagen ontvangen. Ook op vragen wordt snel geantwoord. Na een paar maanden al geplaatst. Alles keurig en niets op aan te merken. Zeker aanrader...lees verder
Erik van Osenbruggen
Erik van Osenbruggen
05:54 13 Aug 21
Van verzoek informatie opvraag, offerte tot en met levering en plaatsing alles perfect gelopen. Vriendelijke en... deskundige mensen. Ik beveel anderen EcotecSolar van harte aan.lees verder
Leo Ceelen
Leo Ceelen
19:24 10 Aug 21
Fijn bedrijf. Goede communicatie. Alle afspraken nagekomen en het belangrijkste, de zonnepanelen liggen keurig op het... dak en werken perfect.lees verder
Arno Vroegindeweij
Arno Vroegindeweij
10:07 25 Jul 21
Ecotec verzorgd de installatie met zorg en reageert heel snel op vragen. Ben zeer tevreden over deze installateur.
Bernie Blumer
Bernie Blumer
08:43 21 Jul 21
Zeer tevreden over de plaatsing van de zonnepanelen. Kwaliteit staat boven aan een dat is m.i. belangrijker dan prijs... (prijs/pret verhouding moet natuurlijk wel goed zijn). Na tekenen contact zijn de afspraken goed nagekomen. Kortom prettige ervaring!lees verder
Frits de Reus
Frits de Reus
16:00 16 Jul 21
Ben erg blij met de zonnepanelen dit hadden we eerder moeten doen
Bert van Oort
Bert van Oort
12:02 10 Jun 21
Geweldige service, de installateurs waren heel vakbekwaam en uiterst correct. tot op heden ben ik zeer tevreden.... Ecotec is een aanrader.lees verder
henk fons
henk fons
15:48 04 Jun 21
Vandaag 30 Juni. Gisteren zijn de monteurs van Ecotec langs geweest om de panelen alsnog mooi strak te plaatsen. Ecotec... had onderstaande review gelezen en heeft mij toen teruggebeld dat het niet de bedoeling is dat een klant ontevreden is. Echt service van dit bedrijf want ik dacht daar komen ze nooit voor terug en dat ik misschien te pietluttig zou zijn. Ook de monteur erkende dat ze idd niet helemaal recht lagen en hebben het dus keurig opgelost. Ecotec geeft dus echt vertouwen. Aanrader! Nogmaals dank voor goede service. Laat de zon maar verder schijnen!Heb de panelen(14) nu 3 weken in gebruik en al ruim 300 kw opgewekt. Heb 6 panelen aan achterzijde woning en 8 aan de voorkant. Heb nog getwijfeld voor paralel schakeling met optimizers maar was volgens Ecotec onnodig en duurder. Volgens technische berekening weinig last van schaduw. Heb alleen wel 2 opmerkingen. De monteurs maakten alleen gebruik van een ladder zonder valbeveiliging. Bij de huurwoningen aan onze overkant werkte ook een bedrijf en die werkte met steigers en dakbeveliging.Een ander punt is dat ik later pas merkte dat de panelen niet helemaal kaarsrecht zijn gelegd dat had echt strakker gekund.Het hele klusje is heel rap gedaan in amper 3 uur. Na een paar dagen inlog code voor app ontvangen en formulieren voor btw teruggaaf.lees verder
Els van Boheemen
Els van Boheemen
18:07 22 May 21
plaatsing perfect geregeld en benodigde draden uit het zicht .zeker een aanrader om bij Ecotecsolar de zonnepanelen te... laten plaatsen.lees verder
Daan De Zeeuw
Daan De Zeeuw
18:18 16 Apr 21
Vakkundige -en snelle montage. Er wordt ook meegedacht hoe het er uiteindelijk uit ziet na plaatsing op het dak -en dat... geldt ook de installatie binnen in de woning. De monteurs willen zelf ook tevreden weg gaan, dat is aan alles te merken. Wij zijn ook erg blij met de mooie zwarte panelen !lees verder
Piet Kramp
Piet Kramp
18:18 16 Apr 21
EcoTec is een betrouwbaar bedrijf voor de installatie van uw zonnepanelen. Deinformatie die wordt geven tijdens het... voorgesprek sluit nauw aan bij de belofte die ze doen. Na de installatie krijg je na een week goede informatie over hoe je de BTW kunt terug vorderen van de belasting, hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen. Personeel laat alles netjes opgeruimd achter, ze nemen al hun afval keurig mee.Zijn zeer harde werkers en zijn goed op elkaar ingesteld.Een minpunt is dat de installateurs het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften, de ARBO regelgeving wordt met schrede voeten overtreden, maar daar zijn ze zelf tenslotte verantwoordelijk voor. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en kunnen dit zeker aanbevelen.lees verder
Bastiaan Opmeer
Bastiaan Opmeer
16:46 16 Apr 21
Wij zijn zeer tevreden met de zonnepanelen die geplaatst zijn. Nu maar hopen op mooie zomers, want de eerste... resultaten zijn zeer goed. Deverwachting is dat de terugverdien tijd ruimschoots wordt gehaald.lees verder
Jaap Verwijs
Jaap Verwijs
08:45 24 Feb 21
ik ben in december via het energieloket in de Hoekse waard bijEcotec terecht gekomen. Na een persoonlijk gesprek was... het voor mijn duidelijk dat we voor Ecotec gingen kiezen.begin februari zouden de panelen het dak op gaan, maar gezien de zware sneeuwval was dat niet mogelijk.Maar wel die dag de monteur aan huis om al het binnenwerk te monteren.En vorige week de rest op het dak gemonteerd.Ik ben zeer goed te spreken over zowel het bedrijf als de monteurs alles liep vlot en zonder problemen ik beveel Ecotec dan ook zeker aan.lees verder
Raoul Guillermo
Raoul Guillermo
09:56 31 Jan 21
Na diverse websites bekeken te hebben van zonnepanelen aanbieders gekozen voor Ecotec. Allereerst zijn ze aangesloten... bij zongarant, hier begon mijn vergelijkingstraject mee. Op de website is duidelijke informatie terug te vinden over de werkwijze en na een paar offertes vergeleken te hebben heb ik gekozen voor degene die het meest proactief handelde en goed bereikbaar was. Vriendelijke medewerkers zowel op kantoor als de mensen die bij ons kwamen installeren, dank Ecotec!lees verder
Landmeetkunde Timmermans B.V.
Landmeetkunde Timmermans B.V.
12:44 20 Jan 21
Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.lees verder
Jan Braspenning
Jan Braspenning
19:41 05 Jan 21
Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordlees verder
John Libert
John Libert
19:32 05 Jan 21
Bij deze wil ik mijn complimenten uitspreken voor hoe Ecotec Solar ons heeft geholpen met onze zonnepanelen. Dit in het... bijzonder vanwege een zeer slechte ervaring met een andere aanbieder. Het bezoek van uw adviseur, de snelheid waarmee we de duidelijke offerte mochten ontvangen, de verdere afhandeling, de snelle en fraaie installatie, kortom al onze interactie met Ecotec liet ons zien hoe een leverancier wel snel kan handelen en gemaakte afspraken nakomt en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Onze tevredenheid is zéker ook van toepassing op het montageteam van Ecotec Solar voor de zeer nette installatie. Wij zijn een tevreden klant.lees verder
John Slegers
John Slegers
12:00 05 Jan 21
Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.lees verder
Meer beoordelingen
js_loader