+31 88 2054 100 advies@ecotecsolar.eu

Tegelijkertijd zonnepanelen met de buren kopen? Dit zijn de voordelen.

Steeds meer mensen om u heen schaffen zonnepanelen aan om duurzame energie op te wekken. U heeft er vast wel eens gesprekken over met uw familie en vrienden. Of zelfs met uw buren. Want in dezelfde straat wonen, brengt mogelijk dezelfde vragen naar boven. Welk aantal zonnepanelen heeft u nodig? Wat kost het? Welk installatiebedrijf is betrouwbaar? En hoe weet u nu welke kwaliteit en offertes u het beste vergelijkt?

Vindt u het lastig om alleen te besluiten? Of heeft u interesse om tegelijk met uw buren informatie te krijgen over zonnepanelen om vervolgens te profiteren van financieel voordeel als u samen besluit te kopen?

Vraag het Ecotec Solar programma ‘Buurtvoordeel Zonnepanelen’ aan.

Wat is Buurtvoordeel Zonnepanelen?

Buurtvoordeel Zonnepanelen is een van de collectieve inkoopacties die Ecotec Solar biedt. Koopt u namelijk tegelijk met een of meerdere buren zonnepanelen, dan kunnen we u korting geven. Hoe meer buren meedoen, hoe meer korting u krijgt.

Normaal gezien maken we voor iedere directe individuele aanvraag een offerte op maat, vaak nadat we een persoonlijk gesprek bij mensen thuis hebben gehad. Een collectief wordt op initiatief van de gemeente gehouden. In dat geval komen geïnteresseerden bijeen om een presentatie over zonnepanelen bij te wonen. Daarna sturen we iedereen die dat wil apart een offerte met een aanbod dat lager ligt dan een individuele aanvraag.

Omdat u niet altijd kunt deelnemen aan een collectief, heeft u minder mogelijkheden om te profiteren van een korting op de aanschafprijs. Bovendien is het onze ervaring dat mensen graag de antwoorden meekrijgen die anderen stellen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. Ecotec Solar biedt daarom Buurtvoordeel Zonnepanelen als tussenvorm aan. Het initiatief ligt bij een of meerdere bewoners van een straat of wijk.

Zo werkt zonnepanelen kopen met de buren:

Stap 1
U neemt contact met Ecotec Solar op en geeft aan dat u interesse heeft om samen met uw buren of wijkgenoten een bijeenkomst te organiseren. We sturen u flyers die u kunt uitdelen om meer gegadigden te benaderen. U bent de contactpersoon voor de groep en stemt af wie interesse heeft en wanneer de beste datum is om samen te komen.

Hier vindt u tips om een bijeenkomst te organiseren en alvast wat informatie over onze zonnepanelen te delen.

Nu downloaden

Stap 2
We leggen een datum en locatie vast voor de bijeenkomst. Dat kan zijn bij iemand thuis, maar dat mag ook een clubgebouw of gymzaal zijn. U mag van ons een presentatie verwachten over technische informatie, praktische zaken en eventuele financieringsmogelijkheden. Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Stap 3
Vanaf dit moment gaan we met elke geïnteresseerde deelnemer apart in gesprek om de individuele wensen zoals het aantal panelen in kaart te brengen. Na een eventueel huisbezoek om de situatie goed door te nemen, sturen we vrijblijvende offertes op maat.

Stap 4
Gezamenlijk bepalen we een uiterste datum waarop iedereen aangeeft wel of niet mee te doen. Zo kunnen we de definitieve berekening van de korting voltooien en het aantal offertes definitief maken.

Stap 5
Voor elke offerte die akkoord en getekend is, plannen we een afspraak in voor de installatie. Pas op dit moment gaat u een aankoopverplichting aan.

Stap 6
Op de afgesproken datum komt ons montageteam volgens het contract uw zonne-installatie monteren.

Elk huis zijn eigen zonnepanelen

Buurtvoordeel Zonnepanelen is een programma waarbij iedere woningeigenaar een offerte ontvangt en tekent voor een eigen installatie. We kunnen en mogen geen gedeelde installatie leveren voor twee of meer woningen. Het is een wettelijke verplichting om een vergunning aan te vragen wanneer meerdere huishoudens stroom gebruiken van een installatie.

Het is wel mogelijk om met uw buren of gemeenschap een coöperatie op te richten. In de statuten legt u vast wie deelneemt aan de coöperatie, hoe de kosten en opbrengsten verdeeld worden en hoe de verzekering en aansprakelijkheid geregeld zijn. Deze toepassing vinden we terug bij bijvoorbeeld scholen of VVE’s, wanneer bewoners van een flatgebouw samen zonnepanelen willen inkopen.

Voorbeeldsituaties van samen met de buren zonnepanelen aanschaffen

U hoeft geen directe buren te zijn om tegelijkertijd te investeren in zonnepanelen en in aanmerking te komen voor prijsvoordeel. Er is echter wel een belangrijk voordeel dat niets met de prijs te maken heeft, namelijk het uiterlijk van uw dak. We kunnen het legplan van de zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie van meerdere daken op elkaar afstemmen, zodat de aanblik er esthetisch gezien piekfijn uitziet.

Voorbeelden van mogelijke samenwerkingen zijn:

 • Directe buren van een aantal huizen op een rij
 • Buren naast en tegenover elkaar samen met een aantal huizen in de straat
 • Buurtgenoten samen met een aantal huizen in een wijk

Buurtvoordeel Zonnepanelen voordelen

Het is fijn om niet achter te blijven en te beseffen dat niet alleen buren met zonnepanelen zorgeloos hun elektrische auto opladen terwijl de energierekening alsnog extreem laag uitvalt.

Samen inkopen biedt de volgende voordelen:

 • Esthetisch uiterlijk van meerdere daken naast elkaar
 • Tijdens collectieve informatiegesprekken wordt via een dialoog meer duidelijk voor iedereen
 • Gezamenlijk vergelijken en beslissen
 • Efficiëntie bij installatie
 • Vergroot de saamhorigheid in de straat of wijk
 • Aanzienlijk prijsvoordeel per deelnemer

Wilt u meer informatie over zonnepanelen kopen in het algemeen? Download onze gids ‘Weloverwogen zonnepanelen kopen’. Dan kunt u zich goed voorbereiden.

Heeft u vragen over Buurtvoordeel Zonnepanelen van Ecotec Solar? Of wilt u flyers aanvragen? Vul hieronder uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

  Buurtvoordeel zonnepanelen

  Hier vindt u tips om een bijeenkomst te organiseren en alvast wat informatie over onze zonnepanelen te delen.

  Alex Hellenthal
  Alex Hellenthal
  09:23 18 Dec 21
  Zonnepanelen liggen er nu dik twee maanden op, installatie was snel en goed, prima prijs ook, aanrader!
  AJM Aarts
  AJM Aarts
  08:38 20 Nov 21
  Op 1 november j.l. zijn door Ecotecsolar bij ons 20 zonnepanelen geplaatst.De werkzaamheden zijn door door dit bedrijf... prima uitgevoerd.Ik kan gerust zeggen dat de aansluitingen binnen bijzonder netjes zijn gedaan evenals de plaatsing van de zonnepanelen buiten. Al bij al, is alles naar tevredenheid uitgevoerd. Ook de contacten met het bedrijf tot nu toe zijn prima verlopen.We hopen dat dit zo blijft , ook bij eventuele problemen, maar hebben tot nu toe geen aanleiding hieraan te twijfelen.lees verder
  Wim van der Giessen
  Wim van der Giessen
  09:58 30 Oct 21
  Ik heb Ecotec Solar - Zonnepanelen ervaren als een zeer vakkundig en professioneel bedrijf.Heel duidelijk in offerte... traject met meerdere opties, communicatie snel en compleet en uiteindelijke installatie van mijn zonnepanelen naar volle tevredenheid uitgevoerd. Aftersales is ook een compliment waard. Kortom ZEER tevreden!lees verder
  Gwendeling De big
  Gwendeling De big
  10:14 01 Oct 21
  Overal kan er iets fout gaan, maar hoe wordt het hersteld. Groot compliment aan Ecotec en in het bijzonder aan Esther... Voormolen. Nogmaals bedankt voor de mooie reactie per e-mail en vervolgens ook nog voor de prachtige bos bloemen! Groetjes Jean-Paul de Grootlees verder
  Martijn De Rijke
  Martijn De Rijke
  18:45 13 Sep 21
  Alles klopt... snel een afspraak aan huis met de adviseur, fijn gesprek waar voor en nadelen benoemd werden. Offerte... binnen paar dagen ontvangen. Ook op vragen wordt snel geantwoord. Na een paar maanden al geplaatst. Alles keurig en niets op aan te merken. Zeker aanrader...lees verder
  Erik van Osenbruggen
  Erik van Osenbruggen
  05:54 13 Aug 21
  Van verzoek informatie opvraag, offerte tot en met levering en plaatsing alles perfect gelopen. Vriendelijke en... deskundige mensen. Ik beveel anderen EcotecSolar van harte aan.lees verder
  Leo Ceelen
  Leo Ceelen
  19:24 10 Aug 21
  Fijn bedrijf. Goede communicatie. Alle afspraken nagekomen en het belangrijkste, de zonnepanelen liggen keurig op het... dak en werken perfect.lees verder
  Arno Vroegindeweij
  Arno Vroegindeweij
  10:07 25 Jul 21
  Ecotec verzorgd de installatie met zorg en reageert heel snel op vragen. Ben zeer tevreden over deze installateur.
  Bernie Blumer
  Bernie Blumer
  08:43 21 Jul 21
  Zeer tevreden over de plaatsing van de zonnepanelen. Kwaliteit staat boven aan een dat is m.i. belangrijker dan prijs... (prijs/pret verhouding moet natuurlijk wel goed zijn). Na tekenen contact zijn de afspraken goed nagekomen. Kortom prettige ervaring!lees verder
  Frits de Reus
  Frits de Reus
  16:00 16 Jul 21
  Ben erg blij met de zonnepanelen dit hadden we eerder moeten doen
  Bert van Oort
  Bert van Oort
  12:02 10 Jun 21
  Geweldige service, de installateurs waren heel vakbekwaam en uiterst correct. tot op heden ben ik zeer tevreden.... Ecotec is een aanrader.lees verder
  henk fons
  henk fons
  15:48 04 Jun 21
  Vandaag 30 Juni. Gisteren zijn de monteurs van Ecotec langs geweest om de panelen alsnog mooi strak te plaatsen. Ecotec... had onderstaande review gelezen en heeft mij toen teruggebeld dat het niet de bedoeling is dat een klant ontevreden is. Echt service van dit bedrijf want ik dacht daar komen ze nooit voor terug en dat ik misschien te pietluttig zou zijn. Ook de monteur erkende dat ze idd niet helemaal recht lagen en hebben het dus keurig opgelost. Ecotec geeft dus echt vertouwen. Aanrader! Nogmaals dank voor goede service. Laat de zon maar verder schijnen!Heb de panelen(14) nu 3 weken in gebruik en al ruim 300 kw opgewekt. Heb 6 panelen aan achterzijde woning en 8 aan de voorkant. Heb nog getwijfeld voor paralel schakeling met optimizers maar was volgens Ecotec onnodig en duurder. Volgens technische berekening weinig last van schaduw. Heb alleen wel 2 opmerkingen. De monteurs maakten alleen gebruik van een ladder zonder valbeveiliging. Bij de huurwoningen aan onze overkant werkte ook een bedrijf en die werkte met steigers en dakbeveliging.Een ander punt is dat ik later pas merkte dat de panelen niet helemaal kaarsrecht zijn gelegd dat had echt strakker gekund.Het hele klusje is heel rap gedaan in amper 3 uur. Na een paar dagen inlog code voor app ontvangen en formulieren voor btw teruggaaf.lees verder
  Els van Boheemen
  Els van Boheemen
  18:07 22 May 21
  plaatsing perfect geregeld en benodigde draden uit het zicht .zeker een aanrader om bij Ecotecsolar de zonnepanelen te... laten plaatsen.lees verder
  Daan De Zeeuw
  Daan De Zeeuw
  18:18 16 Apr 21
  Vakkundige -en snelle montage. Er wordt ook meegedacht hoe het er uiteindelijk uit ziet na plaatsing op het dak -en dat... geldt ook de installatie binnen in de woning. De monteurs willen zelf ook tevreden weg gaan, dat is aan alles te merken. Wij zijn ook erg blij met de mooie zwarte panelen !lees verder
  Piet Kramp
  Piet Kramp
  18:18 16 Apr 21
  EcoTec is een betrouwbaar bedrijf voor de installatie van uw zonnepanelen. Deinformatie die wordt geven tijdens het... voorgesprek sluit nauw aan bij de belofte die ze doen. Na de installatie krijg je na een week goede informatie over hoe je de BTW kunt terug vorderen van de belasting, hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen. Personeel laat alles netjes opgeruimd achter, ze nemen al hun afval keurig mee.Zijn zeer harde werkers en zijn goed op elkaar ingesteld.Een minpunt is dat de installateurs het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften, de ARBO regelgeving wordt met schrede voeten overtreden, maar daar zijn ze zelf tenslotte verantwoordelijk voor. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en kunnen dit zeker aanbevelen.lees verder
  Bastiaan Opmeer
  Bastiaan Opmeer
  16:46 16 Apr 21
  Wij zijn zeer tevreden met de zonnepanelen die geplaatst zijn. Nu maar hopen op mooie zomers, want de eerste... resultaten zijn zeer goed. Deverwachting is dat de terugverdien tijd ruimschoots wordt gehaald.lees verder
  Jaap Verwijs
  Jaap Verwijs
  08:45 24 Feb 21
  ik ben in december via het energieloket in de Hoekse waard bijEcotec terecht gekomen. Na een persoonlijk gesprek was... het voor mijn duidelijk dat we voor Ecotec gingen kiezen.begin februari zouden de panelen het dak op gaan, maar gezien de zware sneeuwval was dat niet mogelijk.Maar wel die dag de monteur aan huis om al het binnenwerk te monteren.En vorige week de rest op het dak gemonteerd.Ik ben zeer goed te spreken over zowel het bedrijf als de monteurs alles liep vlot en zonder problemen ik beveel Ecotec dan ook zeker aan.lees verder
  Raoul Guillermo
  Raoul Guillermo
  09:56 31 Jan 21
  Na diverse websites bekeken te hebben van zonnepanelen aanbieders gekozen voor Ecotec. Allereerst zijn ze aangesloten... bij zongarant, hier begon mijn vergelijkingstraject mee. Op de website is duidelijke informatie terug te vinden over de werkwijze en na een paar offertes vergeleken te hebben heb ik gekozen voor degene die het meest proactief handelde en goed bereikbaar was. Vriendelijke medewerkers zowel op kantoor als de mensen die bij ons kwamen installeren, dank Ecotec!lees verder
  Landmeetkunde Timmermans B.V.
  Landmeetkunde Timmermans B.V.
  12:44 20 Jan 21
  Installatiedatum 24 januari 2020De keuze voor Ecotec Solar was niet om de hoek hier in Friesland maar wel veruit de... best genomen beslissing uit meerdere aanbieders. Met bedrijf aan huis zijn wij grootverbruiker van stroom en waren zonnepanelen een voor mij logische stap naar verduurzaming. Uiteindelijk is het een fieldsetup geworden in een fraaie full black uitvoering met Duitse zonnepanelen van Q Cells. Het resultaat mag er zijn en wij zijn dan ook uitermate gelukkig met de keuze voor deze professionele partij uit Brabant.lees verder
  Jan Braspenning
  Jan Braspenning
  19:41 05 Jan 21
  Na meerdere offertes uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen van Ecotec.Mijn ervaring is dat zij bijzonder deskundig,... oplossingsgericht en klantvriendelijk zijn.En ook niet onbelangrijk is, dat hun prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend is, maar wel voornamelijk vanwege de kwaliteit.Zowel het persoonlijk onderhoud, de montage en de aftersales zijn voor ons naar grote tevredenheid verlopen.Hun slogan “wij zijn pas tevreden, als u dat bent” hebben zij volledig waargemaakt.Met dank aan het team van Ecotec Solar.Jan BraspenningSt. Willebrordlees verder
  John Libert
  John Libert
  19:32 05 Jan 21
  Bij deze wil ik mijn complimenten uitspreken voor hoe Ecotec Solar ons heeft geholpen met onze zonnepanelen. Dit in het... bijzonder vanwege een zeer slechte ervaring met een andere aanbieder. Het bezoek van uw adviseur, de snelheid waarmee we de duidelijke offerte mochten ontvangen, de verdere afhandeling, de snelle en fraaie installatie, kortom al onze interactie met Ecotec liet ons zien hoe een leverancier wel snel kan handelen en gemaakte afspraken nakomt en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Onze tevredenheid is zéker ook van toepassing op het montageteam van Ecotec Solar voor de zeer nette installatie. Wij zijn een tevreden klant.lees verder
  John Slegers
  John Slegers
  12:00 05 Jan 21
  Na lang wikken en wegen besloten om zonnepanelen te nemen. Diverse offertes vergeleken en gekozen voor EcoTec. Mede... omdat zij zonnepanelen leveren waar 25 jaar product garantie op zit. Daarnaast hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding. Installatie van de 11 panelen was zeer vlot verlopen. Binnen 4 uur waren de twee vriendelijke en behulpzame monteurs klaar met hun werk en werkte het systeem prima. Alles is netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook krijg je goede begeleiding bij het terug vorderen van de BTW. Echt een aanrader.lees verder
  Volgende beoordelingen
  js_loader